Bullsi upadaju u dogovor

screenshot

Ni prvi pick, niti novi GM nisu uspjeli uvjeriti Davisa da ostane u Pelicansima. Postojale su nekakve sitne šanse da bi se Davis mogao predomisliti kada su Pelicansi dobili prvi pick i Ziona, no ipak je ostao vjeran svojoj prvoj odluci. Davis će definitivno napustiti Pelicanse. Objavili su kako su sada potpuno otvoreni za sve ponude, te da će saslušati svaku ekipu koja je zainteresirana.

Davis je već nekoliko tjedana na trade blocku, a tek je sada stigla prva službena ponuda. Lakersi su ponudili Ingrama, Balla i 4. pick na ovogodišnjem draftu. Pelicansi su nešto slično već odbili nakon Allstara, a čini se da će odbiti i sada. Pelicansi žele Kuzmu, te smatraju da on obavezno mora biti uključen u blio kakvu trade priču. Lakersi s druge strane žele zadržati Kuzmu, te nisu baš zadovoljni s opcijom da i njega mijenjaju.

Lakersi su nekoliko dana tražili treću ekipu koja će se uključiti u trade,a čini se da su je našli. Chicago Bullsi su prije nekog vremena iskazali zanimanje za Lonza Balla. To će Lakersi iskoristiti kako bi oni bili treća ekipa u tradeu. U tom slučaju razmjena bi išla ovako; Pelikani bi dobili Kuzmu, Harta, Lavinea, 7. pick Bullsa, te nezaštićeni pick 2021. Lakersa. Put Chicaga bi išao toliko željeni Ball, 4. pick Lakersa, te Solomon Hill, a Lakersi bi naravno dobili Davisa.

 

Ovo je i dobra vijest za Pelikane. Imaju novu mladu zvijezdu u Zionu, odličnog Holidaya, te nekolicinu solidnih igrača. Uz paket koji će dobiti za Davisa, koji će sigurno biti bogat, imaju solidan zalog za budućnost.

Pelikani žele odraditi trade prije drafta, kako bi znali s čime raspolažu kada Zion bude dolazio. Nekoliko ekipa želi Davisa, a sam AD je izjavio kako ima dvije preferirane destinacije. Lakersi i Knicksi. U tim ekipama mu ne bi bio problem ostvariti dugoročnu suradnju, te potpisati novi ugovor nakon što mu tekući istekne koncem iduće sezone. Ali nešto se pita i Pelicanse.

Njih očito previše ne zanima što želi AD, jer Lakerse su već odbili, te iz nekog razloga ne bi htjeli s njima raditi trade, a sada su izjavili i kako u Knicksima ne pronalaze ništa zadovoljavajuće. Nisu zadovoljni s ponudom, odnosno izborom asseta i igrača koje mogu dobiti od Knicksa. Knox, Smith Jr, Robinson nisu izgleda dovoljno dobri, te Pelicansi ne preferiraju trade s Knicksima.

Uzroci nezadovoljstva

Glavna priča februarskog prijelaznog roka je bio Anthony Davis. Svima nam je bilo jasno da će Davis kad tad tražiti trade iz Pelicansa koji nisu bili u stanju oformiti nikakvu konkurentnu ekipu oko ponajboljeg igrača Lige. Čim je zatražio trade odmah je polovica Lige htjela dovesti Obrvu. Najkonkretniji su bili Lakersi koji su nudili polovicu ekipu, no Pelicansi su odbili.

Posljednja ponuda

Pelikani su ipak odlučili čekati ljeto da tradeaju svog najbolje igrača. Kao favoriti se spominju Kelti, no ipak treba sačekati ljeto, jer ništa više nije sigurno. Pelikani su naumili da Davis presjedi do kraja sezone, no Liga je protiv toga. Ukoliko Davis ne bude igrao, a zdrav je, Pelicansi će biti kažnjeni sa po 100,000$ po utakmici. Minimum koliko mora provesti na parketu je 25 minuta.

Odmah je zaigrao u prvoj utakmici nakon oporavka od sitne povrede. Prvi dodir s loptom protiv Wolvesa je izviždan od navijača, no brzo su se predomislili. Već nakon nekoliko minuta počeli su navijati za Davisa. Pelikani su dobili Wolvese, a Davis je na parketu proveo – točno 25 minuta.

Davis je nakon utakmica izjavio kako su ga suigrači htjeli natrag na parketu, te je dodao kako ništa ne bi promijenio u svojim odlukama. -“Ne žalim ni za čim što sam napravio.”- izjavio je Davis. U jednu ruku ga i razumijemo, osim Holidaya nije imao poštenog suigrača u Pelikanima, dok su sve ekipe oko njega pojačavale. Davis je među Top 3 igrača Lige zasigurno, te je šteta da karijeru provede u Pelikanima gdje nikada neće imati šansu na naslov.

AD koštao posla

Iako se isprva činilo kako je plan uprave Pelicansa da čekaju Kelte, odnosno neku njima prihvatljiviju ponudu na ljeto, izgleda da to nije bio slučaj. GM Pelicansa Dell Demps je dobio otkaz. Kao razlog su naveli to što nije tradeao Davisa do trade deadlinea, jer se čini kako su oni zapravo htjeli prihvatiti ponudu Lakersa. Demps je to kategorički odbijao cijelo vrijeme, pa je AD ostao u Pelicansima, a to ga je na kraju koštalo posla.

1 Trackback / Pingback

  1. Prevelika cijena za Davisa? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*