Ninos grandes: Ovo su uspeli samo Kukoč, Stojaković i – braća Gasol!

screenshot

Preneseno sa: FOS Media

Toronto Reptorsi su prvi put u istoriji franšize osvojili titulu prvaka NBA lige, savladavši u finalnoj seriji sezone 2018/19 ekipu odlazećeg šampiona Golden Stej Voriorsa ukupnim rezultatom 4:2.

Zajedno sa Reptorsima svoje ime, tačnije prezime, u istoriju najjače svetske lige upisao je i Mark Gasol.

Španski centar, koji je u februaru iz Memfisa stigao u Kanadu, u zamjenu za Litvanca Jonasa Valančiunasa i njegov brat Pau, postali su prva braća ikada koji mogu da se pohvale da su ponosni vlasnici NBA šampionskog prstena.

Stariji Gasol (39) je dva puta podizao pehar namijenjen najboljem NBA timu, oba puta sa Los Anđeles Lejkersima (2009. i 2010. godine), a sada je red došao na njegovog pet godina mlađeg brata, koji je tituli Reptorsa doprinio sa 9,1 poenom i 6,6 skokova po meču.

Danas je sjajan dan za Španiju, koja je, osim braće koja ulaze u istoriju, dobila još dva svježa NBA šampiona: Serža Ibaku, bivšeg reprezentativca ”furije” i bivšeg selektora Serđa Skariola (Italijana čiji sin igra za mlađe nacionalne selekcije Španije), koji je dio stručnog štaba Toronta.


Prvaci Evrope, sveta i – NBA!

Ujedno, Mark Gasol je trijumfov Toronta dospeo i na listu igrača koji su kroz svoju karijeru bili prvaci Evrope i sveta sa reprezentacijom, kao i NBA šampioni. Na toj listi nalaze se samo četiri igrača:

  • Toni Kukoč
  • Peđa Stojaković
  • Braća GASOL

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*