Veliki su Warriorsi, i u porazu!

screenshot

Veliki su Warriorsi i u porazu. Iako desetkovani povredama, snažno su se suprotstavili Torontu i uspeli su da dođu do dve pobede u finalnoj seriji. Nakon katastrofalnih vesti da će Kevin Durant i Klay Thompson propustiti celu sezonu zbog povreda, najavili su da će im ponuditi max ugovore bez obzira na porez na luksuz. Još jednim gestom pokazali su kako su veliki, zakupili su celu stranu Toronto Suna gde su čestitali rivalu na velikoj pobedi:

Najnesretniji igrač

Cijela ekipa Warriorsa je sigurno razočarana zbog raspleta protiv Raptorsa, no Boogie Cousins je sigurno najnesretniji igrač Lige. Kada je potpisivao novi ugovor, izjavio je kako ide u Warriorse po prsten. U to vrijeme pred njim je bio dug oporavak zbog povrede ahilove tetive, nešto što sada čeka Duranta. Mnogi su osudili ovaj potpis, jer stigao je u ekipu koja je već imala 4 Allstar igrača. Znalo se kako sigurno neće biti na 100% ove sezone, no uz ovakve suigrače Boogie nije niti trebao biti na 100%.

Vratio se nakon Allstara, polako uigravao s ekipom, a tek onda su počeli problemi. Nakon samo nekoliko minuta, prvih ikada u playoffu, Boogie se opet povredio. Ovaj puta povreda nije bila toliko teška, no ipak je bio izvan stroja sve do Finala. Kako se vratio odmah nakon povrede, a u Finalu nema mjesta za traženje forme, Boogie nije bio na razini.

Od igrača koji je trebao imati praktički sporednu ulogu u ovogodišenjm playoffu i koji je trebao biti samo dodatno oružje, morao je postati nosioc igre. Nakon teške povrede tetive, te još jedne povrede mišića u playoffu, nerealno je bilo očekivati od njega da ponovi partije iz vremena kada je bio u top formi. Koliko je potreban Warriorsima vidjelo se u dvije utakmice koje je odigrao pristojno. Obje utakmice su dobili.

U drugoj tekmi Finala je bio odličan, nakon toga je imao dvije užasne partije. Donio je pozitivan šok ekipi nakon povrede Duranta, odigrao još jedan dobar meč, ali u posljednjem se opet ugasio. Završio je ovogodišnji playoff sa 8 odigranih utakmice, od kojih je 5 startao te je ubacivao 7,6 poena uz 4,9 skokova u prosjeku. Prava šteta za Boogiea koji nikako nije imao sreće sa povredama koje su zapravo imale najveći utjecaj na njegove loše igre.

Iz tabora Warriorsa već stižu vijesti kako žele zadržati ekipu na okupu, te će ponuditi max ugovore i Durantu i Klayu, ali voljeli bi zadržati i Boogiea. Samo što će on moći dobiti puno manji ugovor, konkretno 6 miliona za godinu dana. Pitanje je hoće li Boogie još jednu sezonu ići po manje novaca kako bi dobio priliku za prsten. Što bi možda bila i dobra opcija, s obzirom da bi sada mogao biti u optimalnoj formi iduće sezone. Imati će i više nego dovoljno prostora za igru, jer i Klay i KD su upitni za iduću sezonu.

Odgovor na ovo pitanje dao je sam Boogie. Vrlo vjerovatno neće potpisivati novi ugovor s Warriorsima, već će sreći potražiti negdje drugdje.

Zahvalio se svojim suigračima na dobro sezoni i na podršci, no kasnije je dodao kako i jedva čeka da igra protiv njih. Što bi u prijevodu značilo da Boogie napušta Ratnike, te da će povratak u Allstar formu tražiti na drugoj adresi. Možda još jednom oproba recept od ove sezone, no sada potpiše za Lakerse?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*