Bulut ne može da igra u Americi!

FIBA

Jedan od najboljih basketaša sveta Dušan Domović Bulut neće biti deo prestižnog Big3 takmičenja. On je u maju izabran kao 24. pik na draftu, ali zbog pretnji FIBA nije u mogućnosti da, kako kaže, ispuni san.

Bulut je u saopštenju objavljenom na društveniom mrežama naglasio da bi zbog Big3 mogao da ostane bez učešća na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Srbije:

Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i najboljih 3 na 3 igrača na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao i o čemu sam sanjao. Međutim, s obzirom da FIBA preti da će mi uvesti sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja Big3. Veoma sam zahvalan Big 3 što su mi pružili priliku da budeom deo jednog velikog takmičenja i nadam se da će se moj san jednog dana nastaviti,” naglasio je Dušan Domović Bulut.

Majski draft i nova imena

Najbolji basketaš svijeta i Europe, Dušan Bulut odlučio se prihvatiti novog izazova. Big3 Liga je objavila da će Dušan prisustvovati Big3 draftu za nadolazeću sezonu. Na istom tom draftu biti će i proslavljeni bivši NBA igrači kao što su Gilbert Arenas, Lamar Odom, Carlos Arojo..

Bulut je ove sezone totalno izdominirao basketaškom scenom. Uzeo je trofej i europskog i svjetskog prvaka sa Srbijom, te se okrunio titulom MVP-a na Svjetskom prvenstvu.

Srbi ludaci, ponovo prvaci!

On je već godinama među najboljim igračima basketa na svijetu i pravi čovjek koji može pokazati Amerima kako se igra basket. Svojim potezima ne prestaje oduševljavati, igra sjajno na svim turnirima i bez problema bi mogao igrati u Big3 Ligi. Dosta je mlađi i vjerovatno je spremnji od većine Big3 bekova. Ostalo je još 7 dana za prijave, a od ove godine Liga se proširila na dvije nove ekipe.

Draft je prošao i prema očekivanja Dušan je izabran na draftu. Uzela ga je ekipa Ball Hogsa koju vodi legendarni Rick Barry. S njim u ekipi je i pravi GOAT – Brian Scalabrine, a od ostalih tu su Partizanov “krvnik” Josh Childress, DeShawn Stevenson, Will McDonald i Jermaine Taylor.

Ovo će biti i najveća Big 3 Liga dosada. Imamo čak 4 nove ekipe i pregršt igrača. Od poznatijih ove sezone su izabrani Greg Oden, Gilbert Arenas, Lamar Odom, Jason Terry i ostali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*