Kraljevi drafta!

Večerašnji draft, počeo je u očekivanom tonu. Prvi je otišao Zion, nakon njega Morant, a zatim Barrett. Na redu su opet bili Pelicansi, no kako je bilo i najavljeno tradeali su svoj pick. Otišao je ipak u Hawkse koji već drugu godinu zaredom mijenjaju pickove kako bi došli do igrača kojeg žele. Uzeli su D’Andre Huntera, a Pelicansi su zauzvrat dobili tri picka Hawksa, redom 8., 17. i 35. Osim toga Hawksi su uzeli i ogroman ugovor Solomon Hilla, te budući pick druge runde.

Cavsi su do posljednjeg trenutka pokušali tradeati svoj pick, ali su na kraju ipak uzeli Dariusa Garlanda. Sunsi su cijelo vrijeme “tržili” svoj pick, koji je na kraju završio u Minnesoti. Dario Šarić je ponovno osjetio surovost NBA Lige, te je tradean u Phoenix uz Minnesotin 11. pick. Wolvesi su ovim pickom uzeli Jarreta Culvera, a Bullsi su nakon njih uzeli Coby Whitea.

Pickom kojega su dobili od Hawksa, Pelikani uzimaju letećeg Hayesa, a glavni čovjek Gonzage, Rui Hachimura je otišao put Washingtona. Još jedan sjajan mladi igrač je stigao u Hawkse, treći član tria sa Barretom i Zionom, Cam Reddish.

Cam Johnson i PJ Washington su otišli u Sunse i Hornetse, a Heat je izabrao ponajboljeg šutera na draftu Tylerra Herroa. Romeo Langford je pao u ruke Keltima na 14. mjestu, a prvi Europljanin je bio Sekou Doumbouya koji je u Pistonse. Chuma Okeke sa Auburna je u Orlandu, a Pelicansi su uzeli beka Alexander Walkera.

MVP ABA lige Goga Bitadze će kod Babe u Pacerse, a odmah nakon njega Luka Šamanić je završio kod Popa u Spursima.

Prije početka drafta, led su probili Warriorsi koji su od Hawksa otkupili pravo na 41. pika:

Potom su Sunsi napravili pomalo neočekivan potez, trejdali su TJ Warren i 32. u Pacerse, a zauzvrat su dobili novac. Warren je, podsetimo, prošle sezone beležio 18 poena po meču uz 48.6 posto šuta. Phoenix čista cap, i sprema se za nešto veliko?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*