Pokupili četiri picka, a nova meta je – Vučević!

screenshot

Boston nas je proteklih godina navikao na dobre izbore na draftu. No, noćas su prevazišli sami sebe. Izabrali su čak četiri picka, i to redom:

14. pick: Romeo Langford
22. pick: Grant Williams
33. pick: Carsen Edwards
51. pick: Tremont Waters

Boston je imao pravo na 20. pick, kojeg su menjali za 24. i 33., a potom su 24. pick poslali uz Aarona Baynesa u Sunse, a zauzvrat su dobili zaštićeni pick prve runde (koji pripada Bucksima).

Nakon Irvingove i Horfordove odluke da se okušaju ovoga leta negde drugde, Boston je odlučio koristiti pickove i čini se da su mudro radili. Doveli su Langforda i Williamsa, igrače koji su sjajni ofanzivni igrači i to je nešto što je Celtima falilo protekle sezone, zapravo nešto što od najboljeg Isaiaha Thomasa nisu imali.

Pitanje je da li će se Adwards i Waters na kraju naći u sastavu, ali nakon što su oslobodili cap, Boston ima priliku dovesti kapitalca. Uz pregovore i produženje saradnje sa Terry Rozierom oni će krenuti svom snagom na Nikolu Vučevića.

Od idile do raspada sistema!

Dvije godine unazad sve je izgledalo bajno u Bostonu. Ainge je proglašen za genija kada je odradio trade za Irvinga, a isto ljeto je potpisao i Gordona Haywarda. Preko noći su dobili Allstar backcourt, a da stvar bude bolja uzeli su i Tatuma to ljeto na draftu.

Epilog svi znamo, povreda Haywarda, nakon toga i Irvinga, sjajne igre ostatka jezgre Kelta u playoffu. To je dovelo do velikih neslaganje u ovoj sezoni. Tatum, Brown, Rozier, svi su tražili veće ovlasti ove sezone od Stevensa. No, povratkom Irvinga, možemo reći i Haywarda, nisu više imali loptu i priliku kao prošle sezone. To je dovelo do neslaganja u ekipi, pa čini se i do njenog raspada.

Propast savršenog stroja

Prvi je odlazak zatražio Irving. Iako nije službeno rekao da će otići, odbio je player opciju koju je mogao iskoristiti, te je postao slobodan igrač. To je bilo i očekivano, tj Kelti su na to računali, tako da su planirali ponuditi Irvingu max ugovor. No, od Kyriea ni traga ni glasa posljednja dva tjedna. Ignorira sve pozive koji mu dolaze od Stevensa, Aingea i ostalih iz Bostona. Već se preko tjedan i pol dana nije čuo s nikim iz, čini se svoje već bivše ekipe.

Kyrie je slično nešto radio i pred odlazak iz Cavsa, gotovo je čitav playoff ignorirao svoje suigrače, a na kraju i upravu. Netsi su glavni pretendenti za njegov potpis, a čak se priča kako će se riješiti Russella da bi potpisali Irvinga. Svaka čast onome što Irving pruža na parketu, no nikako mu ne ide u prilog da je kulminirao raspadu čak dvije ekipe. Kada mu se nešto ne sviđa, samo se pokupi i ode. To je vjerovatno razlog zašto neće potpisati Russella. Trebale bi im dvije lopte u napadu, te treća za ostatak ekipe, a u tom slučaju samo je pitanje vremena kada će se Kyrie opet “naljutiti”.

Za Irvinga se još i očekivalo da će napustiti Kelte, no veliko je iznenađenje što će i Al Horford promijeniti ekipu. Big Al je jučer izjavio kako neće iskoristiti player opciju sa Keltima, no očekivalo se samo kako će Boston podebljati njegov ugovor. Nažalost, došlo je do razilaženja, te mu Kelti nude “samo” 3-godišnji ugovor, dok Al očekuje 4 godine. To je izgleda prelilo čašu i Horford bi mogao potražiti drugu ekipu. Ainge i ekipa se ozbiljno spremaju za scenario da ih obojica napuste. Čak je veći udarac odlazak Horforda, jer Irvinga imaju kako pokriti. On će biti teško nadoknadiv, te će Stevens i Ainge imati puno posla da riješe njegovu zamjenu.

Osveta Netsa

Trade koji su odradili Netsi i Kelti prije nekoliko godina, praktički je unakazio franšizu i unazadio ju nekoliko godina unatrag. Tradeali su većinu svojih pickova za islužene Garnetta i Piercea, a Boston je pokupio “kajmak” na draftu. Netsi su se zahvaljujući Seanu Marksu uspjeli izvući iz užasne situacije, te sada izgledaju sasvim pristojno na parketu. Uz to imaju dosta cap prostora, za dvojicu max igrača.

Taj dvojac bi mogao biti onaj Bostonov, Irving i Horford. Irving je već izrazio želju da igra za Netse i taj dogovor je zapravo jako izvjestan, a sada se pojavila vijest da bi Netsi rado vidjeli i Horforda u svojim redovima. Irving i Horford su dobro surađivali prošle sezone, a svi znamo kakav je Al igra i koliko znači Bostonu.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ainge pronašao zamjenu za Irvinga? - Ostatak Sveta
  2. Kemba stiže u Boston - Ostatak Sveta
  3. Vučević dobija ugovor karijere - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*