Grčka neman ili Bradonja

Screenshot/Ostataksveta

Apsolvirali smo još jednu sezonu, čak smo već i zakoračili u iduću, a NBA nagrade još uvijek nisu dodijeljene. Raptorsi su uzeli naslov, draft je održan, a mi još uvijek ne znamo tko je MVP regularne sezone, niti ROY, a bogami niti DPOY. Srećom, uskoro ćemo saznati. U ponedjeljak navečer, s početkom oko 1 sat iza ponoći počinje ceremonija dodijele nagrada. Krenimo redom s predstavljanjem kandidata, a prvi je MVP nagrada. Uzmite u obzir da smo se dotakli samo regularne sezone, a ne playoffa.

Prošle godine smo imali 2 izražena kandidata za nagradu – James Harden i Lebron James. Harden je bio uvjerljvo najbolji napadač Lige, Rocketsi su imali bolji score, no Lebron je vukao Cavse praktički bez ikakve pomoći i ostvario solidan rezultat u regularnoj sezoni (playoff naravno ne računamo). Ove godine, jedan kandidat je isti, James Harden koji ima još i bolju sezonu nego prošle godine, dok je Lebron James upao u sivilo Lakersa. Nije niti blizi prošlogodišnje forme, te sada nije niti u široj raspravi za MVP-a.

Početkom godine ovako su bili rangirani MVP kandidati. Dvojica su ostala “na svojim mjestima” dok su Jokić i PG igrama u drugom dijelu sezonu prišli korak bliže nagradi. PG nešto više od Jokića, no za njega ima vremena.

Grčki Bog protiv Bradonje

The Greek Freak je ove sezone napredovao u bukvalno svakom aspektu svoje igre. Postao je prvi igrač u istoriji koji predvodi svoju ekipu po 5 najbitnijih statističkih kategorija, a to nije napravio u nekoj lottery ekipi, već su Bucksi na njegovim krilima izborili i playoff. Ako svojoj igri doda šut za tri, mislim da će Grk sigurno ne samo MVP, već i najbolji igrač lige. Utakmicom protiv Sixersa u kojoj je ubacio 52 poena demonstirao je silu, a trenutno je on i najveći favorit na kladionicama. Bucksi su prva ekipa Lige, Giannis njihov uvjerljivo najbolji igrač, te zasada ima najviše šanse za nagradu. A kako stvari stoje, lako bi se mogao okititi i DPOY nagradom.

On će tako biti prvi igrač koji je ostvario Kobe Challenge. Prije dvije godine, Bryant je izazvao nekoliko igrača, odnosno postavio im cilj koji moraju ostvariti u nekoliko idućih sezona. Omaleni Isaiah Thomas je tako dobio da postane Najbolji 6. igrač Lige, Wall DPOY, a Giannis MVP Lige. Podjsećamo ovo je bilo prije dvije godine, kada si u IT i Wall imali sezone života. No, kao što je vrijeme pokazalo Giannis je jedini na putu da taj cilj i ostvari.

Neka se spremi, neka se spremi – JOKIĆ!

Prije nekoliko godina Dwight Howard se “prozvao” Superman, što se Shaqu nimalo nije svidjelo. Legendardni Superman Lige (ne samoprozvani) Shaq je odlučio “predati” svoj nadimak Giannisu. Toliko je dominantan. -“Bolji je od mene u tim godinama, zato sam mu dao taj nadimak. No, znate šta. On je mladić koji je jako skroman i izuzetno naporno radi. Zaslužio je sve ovo.”- rekao je Shaq

James Harden je kao što smo napomenuli najbolji napadač Lige. Ove sezone je na 35,6 poena u prosjeku, što je jedan od najboljih prosjeka u povijesti Lige. Također, u periodu kada su Rocketsi bili unakaženi povredama, nisu igrali niti CP3 niti Capela, Harden je demonstiro silu. Dovukao je Rocketse od dna Zapada, kako je bilo na početku sezone, dok visokog 4. mjesta, gdje će gotovo sigurno imati prednost domaćeg terena u doigravanju. Obrana je i dalje slabiji dio njegove igre, no ne može mu se osporiti i napredak u tom segmentu.

Harden više ne želi “Heroball”

Nakon Hardena drugi pretendent nam dolazi iz Oklahome, ali nije Russ Westbrook. Paul George igra sezonu karijere. U svim statističkim kategorijama bilježi najbolje brojke u karijeri, a Thunderi sjajno kotiraju na jakom Zapadu. Pogađa trojke kao od šale, u obrani je standardno dobar, pravi je vođa Thundera, te će biti izuzetno zanimljivo vidjeti što on i Russ mogu u playoffu.

U posljednjih nekoliko tjedana PG je pao u formi, a samim time Thunderi su počeli gubiti utakmice. Sezona je duga, a pad forme je očekivan, no i PG i Russ se moraju probuditi do playoffa. Krenuli su polako u zadnje vrijeme, a sinoć je baš eksplodirao West koji je ostvario povijesni učinak. Ako vrate obojica formu, Thunderi neće bit nimalo lak zalogaj u playoffu.

Grom kojeg smo čekali: Gledamo li budućeg MVP-a?!

Nikola Jokić je izrastao u pravog superstara. Nuggetsi su druga ekipa Zapada, a Jokić je najbolji igrač. Najviše posjeda prolazi kroz njegove ruke, a pokazao je i da je fantastičan u clutch situacijama, te je u dvije utakmice direktno donio pobjedu Nuggetsima. Vođa je ove mlade ekipe, izuzetno snalažljiv pod košem, a asisti nikada nisu bili upitni. Obrana je i dalje problem, no u napadu to sve nadoknadi.

Igrač mjeseca: Nikola Jokić, Denver Nuggets

Igrač mjeseca: Nikola Jokić, Denver Nuggets

Nedavno smo pustili anketu na našem sajtu, a Vi se ovako glasali:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*