“Želim sve naučiti od Jokića”

screenshot

Denver Nuggetsi doveli su putem trejda Bola Bola, 221 cm visokog centra kojeg su kao 44. picka prvobitno birali iz Miami Heata.

Time su uz Portera Jr. dobili još jednog prospekta koji je po talentu bio sigurno u Top10 na draftu, a možda bi se čak usudili i reći u Top 5. Bol Bol je neviđeni potencijal, onako dugačak i visok, sa sjajnim osjećajem za igru. Takvi igrači se ne pronalaze često. No, s tim dolaze i njegovi problemi s povredama, što je glavni i jedini razlog zašto je tako nisko pao na draftu. Nuggetsi već drugu sezonu riskiraju sa igračem koji im možda neće uopće pomoći u prvoj sezoni, no nakon toga bi se mogao višestruko isplatiti.

Prvo je red na Michael Porter Jr.-a koji će ove sezone zapravo biti rookie, odnosno odigrati će prve NBA minuta. Bol Bol se još uvijek oporavlja, no izuzetno je uzbuđen što dolazi u ovako formiranu i jaku ekipu, koja ima strašno puno potencijala.

-“Mislim da je ovo sjajna ekipa za mene. Imaju odlične igrače i trenere koji će mi sigurno jako puno pomoći da napredujem. Sjajna su ekipa, jedva čekam da im se pridružim.”- rekao je Bol Bol. Nadodao je kako je obožavao gledati Jokića, pogotovo njegove asiste -“Kako se sezona približavala kraju, počeo sam gledati Jokić i njegova dodavanja i to je nešto što bi želio dodati svojoj igri. “-

Što se tiče povrede, Bol je počeo s individualnim treninizima, no još uvijek nije igrao 5 na 5. To bi trebalo značiti da će propustiti Ljetnu Ligu, te vjerovatno i početak sezone. Nuggetsi se nigdje ne žure s njim, te će zaigrati kada bude 100% spreman. Čak i da poput Portera propusti sezonu, bitno je samo da se 100% spreman vrati na parket jer Nuggetsi s njim i Jokićem imaju fantastičan centarski duo, koji bi ima potencijala biti najbolji u Ligi.

Košarkaški geni

Njegov otac Manute Bol bio je jedna od NBA atrakcija. Sa 2.31 cm jedan od najviših koji je nastupio u ligi ali i neko ko je znao iznenaditi sjajnim predstavama, poput one sa 6 trojki za poluvreme.

Manute ja nažalost preminuo, no njegov sin Bol Bol bi mogao biti nova velika zvijezda NBA Lige. Iako nije visok kao otac, ima “samo” 2,21m puno je talentiraniji. Već je u srednjoj školi pokazao da itekako zna igrati košarku. Iako je to srednjoškolska konkurencija, a Bol je ogroman ipak se nije oslanjao samo na svoju visinu. Bol u svojoj igri sadrži i odličnu tehniku, te vrlo dobar šut. Što je bilo dovoljno da bude 4. rangiran igrač u državi.

Kao svoje sveučilište je odabrao Oregon Duckse, a već je na početku NCAA sezone demonstirao da će “biti problem”. Ogroman je čak i za ovu konkurenciju, no ono što je najimpresivnije je njegova tehnika. Za svoju visinu sjajno barata loptom, ima mekanu ruku, te bi čak mogao igrati i četvorku. Ove sezone postiže 21,9 poen, uz 9,6 skokova za samo 29 minuta provedenih na parketu.

Najbolju utakmicu je odigrao protiv najjačih, odnosno Texas Southerna. Ubacio im je carrer high 32 poena uz 11 skokova.

 

Nažalost zbog povrede je Bol Bol propustio značajan deo sezone u NCAA i to bi mogao biti problem za Nuggetse koji su nešto slično već okusili sa Porterom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*