Bucksi najveći pobjednici, Luka pokupio sve glasove

Jedina ekipa koja se okitila sa dva trofeja su Milwakuee Bucksi. Zasluženo, ipak su bili najbolja ekipa Lige u regularnoj dijelu. Nagradu za Trenera godine uzeo je Mike Budenholzer. Pretvorio je ovu ekipu u legitimnog kandidata na naslov, od Giannisa je napravio MVP-a, a Lopez, Middelton i velika većina ostalih igrača su imali sezone života. Odlično je sve uklopio i Bucksi žele zadržati istu jezgru i probati još jednom iduće sezone.

MVP je bio Giannis, 10-ti najmlađi MVP regularnom delu je +++bio nezaustavljiv. Beležio je 27.7 poena (uz 17 pokušaja šuta iz igre), 5.9 asistencija (naspram 3.7 izgubljenih lopti) što ga ofanzivno čini efikasnijim od Hardena (36.1 poena na 24.5 pokušaja šuta) i 7.5 asistencija (na 5 izgubljenih lopti).

Pričalo se da bi moglo biti napeto, no Luka je izuzetno uvjerljivo uzeo nagradu za Rookiea godine. Pokupio je 98 od mogućih 100 glasova, te priče kako bi Young mogao “ukrasti” nagradu su pale u vodu.

NBA kaže: Halle-Luuuukaaaa!

Gobert i Lou Williams su ponovili uspjehe od prošle godine. Lou je imao slične brojke kao prošle godine i uzeo je nagradu za Najboljeg 6. igrača ispred suigrača Harrella, a Gobert je opet bio DPOY.

DPOY prije Allstara

Siakam je pokupio nagradu za Igrača koji je najviše napredovao te tako potvrdio fantastičnu sezonu koju je prije ovoga okrunio prstenom. Moment sezone je pripao Derricku Roseu, podsjetnik na večer u kojoj se vratio u mladost u ubacio 50 poena.

On je najlepša priča u NBA u 2018. godini!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*