Predstavljeni novi Ratnici

Screenshot/GoldenStateWarriors

Golden State Warriorsi imali su predstavljanje svojih rookiea. Birali su redom: Jordan Poole na 28. mjestu, Alena Smailagića 39. pickom i Erica Paschala na 41. mjestu. -“Nadamo se da će naporno raditi i da će biti skromni. Mislim da će se dobro uklopiti u našu kulturu. Zato smo ih i birali.”- izjavio je GM Warriorsa Bob Myers. Lako je moguće da će sva trojica dobiti određenu šansu u prvoj ekipi iduće sezone, najviše zbog povreda glavnih igrača. Možda i odlazak.

Odmah na prvu, naš Alen Smailagić je oduševio sve na predstavljanju.

 

Na dan drafta Warriorsi su ispunili plan, i sačuvali Alena Smailagića, mladog reprezentativca Srbije i velikog talenta. Njega je kao 39. picka birao New Orleans ali su ga odmah trejdovali u GSW u čijem je razvojnom timu Alen pokazao veliki potencijal.

O njegovom talentu već smo pisali…

Veliki talenat

Warriorsi imaju bisera u svom timu u Razvojnoj ligi. Radi se o 19-godišnjem Alenu Smailagiću, momku koji je protekle zime stigao u Ameriku, a već duže vreme je ‘strogo čuvana tajna’ šampionskog tima i veliki prospekt za njihovu budućnost.

U njemu Warriorsi vide nekoga ko bi mogao da bude zamena za Kevina Duranta. U 47 mečeva za Santa Cruz beležio je 9.1 poen, 4 skoka za svega 17.4 minute.

Za Smailagića skauti tvrdi kako je pokretljiv visok momak – igra na poziciji krila sa svojih 2.06 cm – kako igra solidno na obe strane terena, ali da je još uvek ‘sirovi’ materijal kojeg treba brusiti ukoliko želi da uspe u NBA. Oblasti na kojima treba da radi su skokovi, veštine koje mu pomažu da brže donosi odluke, poziciona odbrana, i poentiranje.

4. pick Razvojne lige

Ono što nije uspeo Muta Nikolič prošle godine, kada je seo na kormilo Partizana, uspela je filijala Lakersa – South Bay Lakersi, koji su draftovali supertalentovano krilo i kadetskog reprezentativca Srbije, Alena Smailagića. Nakon drafta prosledili su ga u Santa Cruz Warriorse:

Momak koji je do sada nastupa za KK Beko, odabran je kao četvrti pick na draft Razvojne lige u kojoj igraju Santa Crus Warriorsi, kao jedan od šest igrača koji nisu poreklom Amerikanci ove godine.

Dečko koji obećava

Smailagić je rođen 2000 godine, i igra na poziciji krila. Afirmisao se u Kotežu i tamošnjem KK Beko. Nije nastupao u Letoniji ove godine, ali je na radaru reprezentativnih selekcije Srbije odavno, a nastupao je za kadetski uzrast.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*