Plakao zbog All Stara, a strah i trepet pod svojim obručem!

screenshot

Rudy Gobert je, isto kao i Lou Will, drugi puta zaredom stigao do trofeja. Samo što je on stigao do nagrade za najboljeg defanzivca. Centar Jazza se opet pokazao kao nepremostivi bedem pod košem, te je jedan od glavnih razloga zašto su Jazzeri tako opasna ekipa, iako igraju bez “velikih” imena.

Prethodno je centar Utaha dobio najviše poena u izboru idealnih defanzivnih petorki NBA lige. Goberta je u prvu petorku – čiji član je bio i u prethodne dve sezone – uvrstilo 97 od 100 novinara koji učestvuju u glasanju, a ukupno je dobio 196 poena.


NBA rekord

Gobert je u toku protekle sezone postavio jedan NBA rekord. Postao je prvi igrač u istoriji NBA lige sa preko 300 zakucavanja u jednoj sezoni. Ova statistička kategorija vodi se od sezone 2000/01, a jedino mu je blizu Giannis iz Bucksa, novi MVP, koji je ove sezone zabeležio 279 zakucavanja. Gobert je ukucao loptu u koš 306 puta ove sezone, što je apsolutni rekord. Kada pogledate podatak da je u jednoj sezoni imao 37 više zakucavanja od Dwighta Howarda i Shaqa O’Nealla u najboljim danima, jasno vam je o čemu se radi.


Ove sezone je što se tiče defenzivnih statistika imao identične brojke kao i prošle godine. 0,8 ukradenih lopti, te 2,3 blokade. Njegova visina (2.18 cm) uz vrlo dobru pokretljivost, čine ga najboljim zaštitnikom obruča u Ligi. Kamen temeljac obrane Jazza, od kojega polaze sve defenzivne sheme.

Pravo je čudo kako Rudy opet nije izabran u Allstar ekipu. Dvije godine zaredom je već DPOY, a isto tako u posljednje dvije godine je i u AllNBA ekipi, što bi ga u svrstalo među Top 3 centra Lige. No, Rudy se ne obazire na to, te je izjavio kako bi uvijek radije uzeo DPOY nagradu prije nego Allstar nastup.

Francuzu se tako ponovo nije ispunio san da prvi put zaigra na meču “svih zvezda”, što ga je toliko deprimiralo da je zaplako pred novinarima pre treninga svog tima. Tema je bila previše bolna za njega, dotukao ga je poziv iz rodne Francuske, od majke…

Zvala me je i plakala. Bilo mi je teško, ali tako je, kako je,” rekao je igrač koji sa Jazzerima ima potpisan maks ugovor vredan 100 miliona za pet sezona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*