Neka nova, moćna, Barca!

screenshots

Nakon Nikole Mirotića i Alexa Abrinesa, Barcelona planira da iz NBA vrati legendu španske košarke – Pau Gasola.

Gasol je prošle sezone odigrao samo tri utakmice za Buckse, za koje je potpisao u martu, pošto je povredio skočni zglob. Iskusni košarkaš nedavno je izjavio da planira da se vrati na teren, iako puni 39. godina. Gasol još čeka poziv nekog kluba iz NBA, a španski mediji već su objavili informaciju da bi mu Barcelona mogla ponuditi sjajan ugovor.

Bivši bek OKC, Abrines potpisao je ugovor na tri godine. Momak je 2016 proglašen Zvezdom u usponu NBA, a 2014 vodio je Barcu do titule.

Mirotićevih 80 miliona razloga

Nikola Mirotić odlučio se na povratak u Europu. I to ne u svoj bivši klub Real Madrid, već u njegova najvećeg rivala Barcelonu. Očekivao je ugovor između 45-50 miliona $, no to nije mogao dobiti i odlučio se za Barcu.

A Barca je odlučila “odriješiti kesu”. Mirotić je dobio pravi “NBA” ugovor u Barceloni, odnosno nevjerovatnih 80 miliona $ na 6 godina.

Ovo nije prvi puta da je Mirotić “izdao” svoje. Prvo je izabrao Španjolsku reprezentaciju ispred Crne Gore i Srbije. Istina, igrao je u mlađim uzrastima Reala, no očito je izabrao Španjolsku iz koristi.

U NBA se vrlo dobro snašao, no imao je i dosta problema s povredama. Posljednje je igrao u Bucksima, no nije ispunio očekivanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*