Budućnost Nuggetsa u sigurnim rukama

Photo by David Dow/NBAE via Getty Images)

U Denveru mogu mirno spavati. Prošle sezone su ostvarili odličan rezultat, a sada su još osnažili rotaciju. Došao je Grant, nadamo se da će Porter i Bol Bol biti zdravi, no iz “prikrajka” prijete i igrači iz Ljetne Lige. Jarred Vanderbilt je prošle sezone dobijao nešto sitno minuta, a sada je poput Craiga i Beasleya odlučio iskoristiti svoju priliku koju je dobio.

U porazu od Warriorsa, Vanderbilt je ubacio 20 poena uz čak 17 skokova, te bio uvjerljivo najbolji u ekipi. Na kraju su morali potpisati poraz nakon što su vodili cijelo vrijeme, no Malone može biti zadovoljan s igrom svoje “druge” ekipe. Vlatko Čančar je dodao 9 poena uz 3 skoka za Nuggetse, dok je s druge strane bio Smailagić koji je za Ratnike ubacio 6 poena uz 2 skoka.

Leteći Hayes i div Tacko

Pelicansi su demonstrirali silu protiv Bullsa. Odradili su sjajan draft, a kako je Zion out za Ljetnu Ligu, druga dvojica rookiea su preuzela kormilo. Leteći centar Hayes i bek Alexander Walker su odigrali sjajne utakmice. Hayes je dominirao pod obručem, ubacio je 28 poena uz 3 blokade, te se istakao fenomenalnim zakucavanjem.

Alexander je ubacio 23 poena uz 8 asista, a Pelicansi su na kraju utakmicu dobili sa 37 razlike. Totalno demoliranje Bikova.

Od naših igrača igrao je samo Džanan Musa, čini su Netsi dobili Wizardse sa 3 razlike. Musa je ubacio 8 poena uz 6 skokova i 5 asista. Šamanić je presjedio utakmicu protiv Raptorsa.

A Celti su sa 89 – 72 savladali Cavse, a visoka atrakcija Bostona Tacko Fall završio je meč sa 12 poena, uz 100 % šuta iz igre (5 od 5) i 2 skoka:

Hrvati debitirali, Zion out do kraja

Na početku Lige smo vidjeli debije Hrvatske reprezentacije protiv Pistonsa, te također debi Ziona i RJ. Zion se nažalost lakše povredio u nastupu, dok je Barret odigrao relativno lošu utakmicu. Zion je odigrao samo 9 minuta prije povrede, te je ubacio 11 poena u kratkom roku, dok je Barrett završio sa 110 poena uz loših 4/18 iz igre.

Zion je nažalost i završio svoj nastup na ovo Ljetnoj Ligi zbog povrede. Iako ona nije ozbiljnije prirode, Pelicansi ne žele riskirati, te će odmoriti Ziona.

Puno bolju utakmicu je odigrao naš Alen Smailagić. Efektno je debitirao, a sada je u Las Vegasu dobio i priliku startati. Priliku je objeručke prihvatio, te je odigrao dosada najbolju utakmicu u Ljetnoj Ligi. Igrao je nešto više od 23 minute, a ubacio je 13 poena uz 7 skokova i tako potvrdio da Warriorsi mogu na njega računati već u njegovoj rookie sezoni.

Borba s Boogiem

Smailagić je cijelu prošlu sezonu proveo praktički trenirajući s Warriorsima. Igrao je za njihovu filijalu, Santa Cruz Warriorse, a vrlo često bi se i poneki igrač prve ekipe pridružio treninzima. Tako je često viđen gost bio Demarcus Cousins, koji je u trenažni proces nakon povrede ulazio baš sa Santa Cruzom. Kako su igrali na istoj poziciji, Smailagić i Boogie su često igrali jedan protiv drugog.

GM Ratnika Bob Myers i jedan od vlasnika Joe Lacob imali su samo riječi hvale za našeg centra. Bili su oduševljeni kada su ga izabrali, a pratili su ga cijelu prošlu sezonu. -“Alen i Demarcus su uživali igrati jedan protiv drugoga i stalno su si nešto dobacivali. Na taj način Boogie pokazuje poštovanje, a bilo je sjajno vidjeti Alena kako ne posustaje. To je jako bitno za mladog igrača.”- rekao je vlasnik Lacob za našeg centra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*