Mašina se vraća

saša vujačić
wikipedia

Slovenska kolonija NBA igrača mogla bi se povećati iduće sezone. Sada već legendarni Saša Vujačić, razmišlja o povratku u NBA. Shootin’ Machine je većinu svoje NBA karijere proveo u Lakersima, s kojima je uzeo i prsten, a nekoliko posljednjih godina igra u Italiji. Posljednji NBA angažman su mu bili Knicksi prije dvije godine, a sada Mašina trenira u LA-u kako bi se još jednom vratio u NBA.

Karijera

Shooting Machine ili Sasha Vujačić slovenački je šuter rođen u Mariboru. Otac mu je bio srpski košarkaški trener Vaso Vujačić. U juniorima je igrao i Italiji, za Snaidero, te je tamo i počeo svoju seniorsku karijeru. 2004. godine izabran je kao 27.pick na draftu od strane Lakersa. Tamo provodi 6 godina u kojima je 2007-08 godine predvodio Lakerse u postotku šuta za 3 poena (čak postavio i rekord franšize sa 43,7%), osvojio je i prsten prvaka 2009. godine u finalu protiv Orlando Magica. 2010. osigurao je i Lakersima i drugi naslov u nizu, kada je u 7. utakmici finala pogodio 2 ključna bacanja na kraju utakmice.

Posle tog naslova tradean je u New Jersey. Tamo postavlja rekord karijere sa 25 poena protiv New Orleans Hornetsa. Iduće godine vraća se u Europu, u Anadolu Efes, 2 godine je tamo uz proseke od 13,9 poena i 3,9 skokova u prvoj sezoni i 12,8 poena i 2,7 skokova u drugoj. Povratak u NBA nije baš prošao najbolje, 2014. potpisuje 10-dnevni ugovor s Clippersima ali igra samo na 2 utakmice za njih. Još jedan povratak u Europu, u Italiju i Reyer Venezia, tamo ostaje samo 5 utakmica prije još jednog trasfnera,ovaj put u Španiju u Laboral Kuxta. No tamo se zadržava samo 3 meseca i sezonu završava u BB Istanbul. 2015 opet povratak u NBA, u Knickse. Iza njega je prosečna sezona, u kojoj je igrao prosečno 15 minuta i gde je beležio 4.9 poena, 2.4 skoka, i 1.4 asistenciju, i 36 % procenat šuta sa distance. Veću minutažu u dresu tima iz ‘velike jabuke’ dobio je tek u martu, što je iskoristio, pa je tako u meču protiv Sunsa postigao rekordnih 23 poena, uz svoj lični rekord – pogodio je 6 trojki iz 7 pokušaja. Potpisao je novi ugovor, ali u sezoni 2016 2017, Vujačića smo gledali u epizodnoj ulozi u ekipi NY u jednoj katastrofalnoj sezoni nakon koje je usledio raspad sistema.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*