Teo stiže kod Saleta!

Za Miloša Teodosića, koji je nakon godinu i po dana završio svoju NBA karijeru, postoji veliko interesovanje u Evropi. Nakon što je odlučio da uzme višemesečnu pauzu, i pomogne reprezentaciji, za Tea su u red stali evropski velikani. CSKA, Makabi, no Teo je sve odbijao. Na kraju izbornik reprezentacije Sale Đorđević uspio ga je “natjerati” da prihvati ponudu Virtusa! Nije da će igrati za siću, već je potpisao jedan od najvećih ugovora u Europi! Teo će za tri godine suradnje dobiti čak 6,5 milona eura!

Neuspeh u NBA

Mnoge je njegova NBA epizoda razočarala, posebno zbog reputacije jednog od najboljih evropskih igrača, i oreola pobednika koji je izgradio igrajući za CSKA i reprezentaciju Srbije čiji je kapiten.

Novinar ESPN-a, Zach Lowe, nije štedeo Teodosića otkrivajući razloge zbog kojih Teo nije uspeo u NBA:

“Miloš Teodosić je došao u ligu sa 30 godina i navikama da puši cigarete i pije (alkohol) van terena. Nije puno pio, ali je voleo da živi život. Svi u NBA su znali da on neće uspeti, svi su pričali da je 82 utakmice previše za njega”, rekao je Lowe.

Da li je Amerika zaslužila Miloša Teodosića?

Kratka pauza

Za prvu ruku Teo nakon odlaska iz NBA, odlučio je odmoriti. Izjavio je kako ga ne zanima igranje niti za jednu ekipu, osim za reprezentaciju Srbije. Odigrao je posljednjih kvalifikacijski prozor, a klub još uvijek nije našao. Rekao je kako se želi u miru spremati za nadolazeće Svjetsko Prvenstvo u Kini. Već se i prije Teo povezivao s Virtusom, no do sada nije bilo konkretnog dogovora.

Nedavno je preuzeo Virtus, te je Teo veliko pojačanje na bekovskim pozicijama. Bilo je čak i priče da će preći u Zvezdu, no ipak je prerano za takav korak. Čovke sigurno ne bi mogao ispratiti financijske zahtjeve igrača kao što je Teodosić.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bologna dobila nove Kraljeve - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*