Svjetlo na kraju tunela

NBA

Utakmicom između Grizzliesa i Timberwolvesa završila je Ljetna Liga u Las Vegasu. Naslov su osvojili Memphis Grizzliesi predvođeni MVP-em Brandonom Clarkeom, drugi izborom Memphisa na ovogodišnjem draftu. Clarke je bio najbolji i u Finalnoj utakmici, ubacio je Wolvesima 15 poena uz čak 16 skokova.

Za Clarkea se već prognoziralo kako bi mogao biti krađa drafta. Imao je fantastičnu sezonu na Gonzagi, a nastavio je sa sjajnim igrama i u Las Vegasu. U prosjeku je ubacivao 14,6 poena uz sjajnih 64% iz igre, a tome je dodao i 9,8 skokova. Bio je prva opcija u napadu za Memphis koji je igrao bez Moranta, te suvereno vodio ekipu u svakom meču.

Valja izdvojiti i duo Pelicansa Alexandera i Hayesa. Iako nisu stigli do finala, izbačeni su baš od Memphisa u polufinalu, obojica rookiea su pokazali da su sjajni igrači. Hayes je autor najboljeg zakucavanja čitave Lige, a bogami je i u ostalim utakmicama pokazao da je dominantan. Savršen partner Zionu pod koševima. Alexander je pak pokazao izuzetnu napadačku igru. Ubacivao je čak 24,6 poena uz 6 asista, te preko 40% za tri poena. Da nije zapostavio niti drugi kraj terena govori gotovo tri ukradene lopte u prosjeku. Budućnost Pelicansa je sjajna.

Za kraj izdovjiti ćemo i RJ Barretta. “Posljednja” nada Knicksa je nakon lošeg starta uhvatio korak i demonstirao zašto je bio treći pick i jedan od najboljih igrača u naciji. Najbolje je odigrao u posljednjoj utakmici, kada mu je zamalo izmakao triple double. Wizardsima je ubacio 21 poen, uhvatio 10 skokova te podijelio 8 asista. Uz njega dobar je bio i Brazdeikis koji je možda bio i najkonstantniji igrač Knicksa. Ubacivao je 18 poena uz čak 67,4% šuta. Nevjerovatan je bio za tri poena, ispalio je 19 trojki, a pogodio čak njih 11. Sunsima je ubacio 30 poena uz 8 skokova, te si vjerovatno zagarantirao mjesto u sastavu Knicksa za iduću sezonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*