Gamechanger

BleacherReport

Ja Morant, po nekima je i najveći prospekt ovogodišnje generacije. Računajući i Ziona. Mladi playmaker sa Murray State zaludio je NBA skaute sa svojim strašnim fizikalijama i sjajnim pregledom terena te sigurno ima Allstar budućnost u Ligi. Memphis je u njemu sigurno dobio rješenja na jedinici za duge staze. Razmjenili su legendu franšize, Mikea Conleya, kako bi pred kraj karijere bio u konkurentnijoj ekipi, ali isto tako kako bi Morant dobio što više minuta.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek je padao u drugi plan. Igrao je sa Zionom u srednjoj školi, zato se i odlučio za Murray State. Preko Ziona se jednostavno nije mogao izboriti za veću eksponiranost. No, dolaskom na Murray State je eksplodirao. Bio je najbolji asistent NCAA Lige sa preko 10 asista u prosjeku, a također je bio u Top 10 strijelaca sa gotovo 25 u prosjeku. Bilježi slične brojke kao i Trae Young prošle godine, s tim što postoje velike razlike između ova dva igrača. Ja je nevjerovatno eksplozivan, te su čak počele poredbe i sa Westbrookom. Nekoliko puta je ove sezone imao fantastična zakucavanja, a njegov napadački talent je nevjerovatan. Ja je defitivino jedan od igrača na koje obavezno moramo obratiti pažnju.

Jedan od prvih koji je vidio njegov potencijal je Jerry West. GM Clippersa koji je po ko zna koji puta, ovo ljeto izveo čudo, sigurno ima dobar nos za igrače. Da je ikako bio dostupan, West bi ga sigurno pokupio. Pohvalama se pridružio i član Spursa, iskusni Rudy Gay koji Moranta vidi kao nekoga tko bi mogao promijeniti igru.

 

View this post on Instagram

 

@jamorant is about to change the game. No better place to start it off! @playerstribune @jblaudio

A post shared by Rudy Gay (@rudygay) on

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*