Piramida favorita: LA dvojac na vrhu!

Većina stvari se već izdešavala u prijelaznom roku. Najveće zvijezde su pronašle svoje nove ekipe, a slobodno možemo reći da ovako uzbudljivo nije bilo dugo vremena. Ekipe se polako kompletiraju, a većina contendera ima završene roster.

Pravo je vrijeme za perliminarne power rankingse. ESPN je izbacio svoju listu, a na samom vrhu se nalaze Milwaukee Bucksi koji su prošlu sezonu završili na prvom mjestu u regularnom dijelu.

Odmah iz njih se nalaze Jokić i njegovi Nuggetsi. Nisu imali velikih potpisa (kao i Bucksi) no pojačali su rotaciju s vrlo dobrim Grantom, a Porter i Bol Bol bi mogli donijeti kvalitetu više. Nakon Nuggetsa smjestili su se pobjednici prijelaznog roka Clippersi, te Sixersi koji su ugrabili Horforda umjesto Butlera.

Rakete predvođene Westom i Hardenom zaokružuju Top 5, a nakon njih, možda i iznenađujuće nisko su Lakersi. Akutalni prvaci Raptorsu su na 10. mjestu, a vrlo dobro kotiraju i Blazersi i Jazz.

Fadeway veruje LA!

Sa druge strane, stranica Fadeaway World kao glavne kandidate za prsten vidi dva tima iz LA, Lakerse i Clipperse. Sa jedne strane smatraju da Clippersi na papiru imaju najjači tim i genijalnog trenera, dok je prednost Lakersa što će Lebron konačno odmoran dočekati sezonu a uspeo da spoji nekada najbolji centarski par lige, Cousins – Davis.

 

Među ekipama koje bi ovom dvojcu iz LA mogle da pomrse konce su Bucksi, 76ersi, Nuggetsi, Rocketsi i Netsi. Konačno, visoko mesto na piramidi kao sigurni učesnici play offa zauzimaju Blazersi, Celticsi, Raptorsi, Jazzeri, Pacersi i Warriorsi.

Fadeaway World
Knicksi, Grizzliesi, Thunderi, Cavaliersi, Wizardsi, Hornetsi i Timberwolvesi su timovi na dnu, koji će naredne sezone tankirati i očekivati da budu snažniji u sezonama što dolaze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*