Simmons “uhvaćen” kako šutira

Možda i najviše kritika u posljednje vrijeme na svoj račun prima Ben Simmons. Odnosno na račun svog šuta. Od početka je svima bilo poznato da Ben nikada neće biti ubojit šuter, no podrazumijevalo se da razvije barem pouzdanu mid range igru. No, zasada Simmons to kategorički odbija. Čak odbija i uzeti šut na utakmici, a postaje način na koji ga neke ekipe brane je smiješan.

Novogodišnje čudo

Većina kritičara i analitičara smatra da Ben nikada neće biti pouzdan, odnosno franšizni igrač, ukoliko ne razvije pouzdan šut. To je jednostavno preveliki feler u njegovoj igri. Pogotovo u playoffu, obrane se prilagođavaju, a ukoliko ga druge ekipe mogu kompletno ignorirati na perimetru, praktički imaju igrača više u obrani. Što je ogroman uteg za igru Sixersa. Slično misli i Kobe, koji smatra da će Simmons žaliti ukoliko ne bude radio na šutu.

-“Jednostavno mora istrenirati šut. Mrtav sam ozbiljan. Žaliti će na kraju svoje karijere ukoliko ne bude radio na šutu. Nek se zatvori u dvoranu i nek šutira. To je najbolji način.”- izjavio je Kobe.

Ben je ove kritike shvatio ozbiljno. Nedavno je produžio ugovor sa Sixersima, a isto tako otkazao je nastup na Svjetskom Prvenstvu u Kini kako bi se dodatno posvetio individualnom treningu pred sezonu. Prvi znaci govore da je napravio pametan potez. Snimka treninga pokazuje da je Simmons dobrano popravio šut.

Osim šuta, Simmons je kompletan igrač. Nikada neće biti na razini vrhunskog šutera, no ukoliko uspije dodati šut sa 4,5 metara u svoj arsenal postaje puno puno opasniji igrač. Sixersi bi uz njegov napredak mogli biti izuzetno neugodna ekipa iduće sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*