In Tacko we trust

CBSSports

Uz Ziona Williamsona najveća atrakcija NCAA turnira ja bio Tacko Fall. Čak 228cm visoki igrač UCF-a bio je nerješiva enigma za protivnike. Duke se izvukao tek u posljednjim sekundama i to dok je Tacko bio na klupi zbog 5 faulova.

Iako je ogroman, Tacko baš i nije top NBA prospekt. Najviše zbog manjka pokretljivosti koji je danas nužan za igru u NBA. Iako jest ogroman, teško će moći ispratiti brže centre na permimetru, no njegova visina i dominacija pod samim obručem je svakako interesantna.

Na mjerenjim za Draft Combine totalno je izdominirao, te porušio rekorde koji datiraju još iz 80-ih godina. Prema mjerenjima čak je višlji od našeg Bobana Marjanovića, ima veći raspon ruku, a možemo reći i da ima solidan odraz, te ipak ne tako katastrofalnu pokretljivost za igrača njegovih “dimenzija”.

Ostao je nedraftiran, ali odmah nakon drafta pokupio ga je Boston. Ainge mu je odlučio pružiti priliku, jer nema što izgubiti. Ljetnu Ligu je odigrao vrlo dobro, naravno da je dominirao pod obručem, lijepio je blokade i zakucavao s lakoćom. Čak se pokazalo da mu brzina igre ipak neće predstavljati tako veliki problem. Ipak bilo je upitno hoće li dobiti ugovor, a Boston je odlučio riskirati s njim. Potpisali su ga, ali detalji ugovora nisu objavljeni. Vrlo vjerovatno se radi o two way ugovoru ,odnosno ugovoru koji će Tacku dopuštati paralelne igre u G-Ligi i NBA Ligi prema potrebi.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Viši od Bobija, teži od Ziona, potpisao za Boston! - Ostatak Sveta
  2. All Star fenomen: 10.000 glasova po odigranoj minuti! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*