Lebronova gesta koja je usrećila mnoge porodice!

Twitter / screenshots

“Svim studentima I promise škola, osoblju i roditeljima želim nezaboravan prvi dan škole,” napisao je Lebron James na svom Twitter nalogu i time na neki način obeležio godišnjicu postojanja škole za siromašnu decu koju je krajem jula 2018, pokrenuo u rodnom Akronu, Ohio, pod nazivom ‘I promise’ ili ‘Obećavam’.

Taj slogan je svojevrstan Lebronov zaštitni znak i prvenstveno se odnosi na to da obećeva da neće zaboraviti odakle je, što je otvaranjem ove škole i dokazao.

Ceo projekat je posledica partnerstva Jamesove humanitarne fondacije i grada Akrona, tj. departmana za javne školske ustanove.

Školu će na početku pohađati 240 đaka (po 120 u trećem i četvrtom razredu) koji su označeni kao rizični, odnosno oni kojima je potrebna privremena ili stalna pomoć kako bi uspešno završili školu. Za polaznike je obezbeđenja kompletna usluga (dva obroka i užina) i oprema (udžbenici, odeća i bicikli).

U planu je da se škola svake godine širi i da do 2022. godine ima đake od prvog do osmog razreda.

Sve predsednikove provokacije

Ne smiruju se tenzije u SAD, a deo javnosti je šokirana Twittom aktuelnog predsednika Trumpa upućenog najboljem košarkašu današnjice, Lebronu Jamesu.

Netrpeljivost između aktuelnog predsednika SAD i najboljeg košarkaša današnjice Lebrona Jamesa traje već neko vreme. Uostalom, Trump je na ‘ratnoj nozi’ i sa aktuelnim šampionima iz Oaklanda koji su prošle godine preskočili odazak u Belu kuću, a isto su najavili i za ovu godinu.

Trump je iskoristio gostovanje Lebrona na CNN-u, da bi uputio nedvosmisleni Tweet u kojem je ukazao da je Lebron ‘glupav’.

screenshot / Youtube

I naravno Trump je napravio spin, na kraju je rekao kako voli Mikea (Jordana, naravno). Nije trebalo dugo da se Najveći oglasi i stane na stranu svog košarkaškog kolege:

“Podržavam Lebrona…”

Veliki deo javnosti reagovao je na ovaj Trumpov izlet, istakavši kako ljudi poput Lebrona (i Derricka Rosa) daju primer mladima, kako ih aktivno podržavaju. Lebron je nedavno u rodnom Acronu otvorio školu za decu koja nemaju materijalnu mogućnost za to i obezbedio im je gotovo sve.

I Rose je veliki čovek!

Druga NBA zvezda, koja je za razliku od Lebrona nije u idealnoj fizičkoj kondiciji i mnogi smatraju da je na zalasku karijere, i finansijki nije toliko ‘obezbeđena’ (mada ima unosni ugovor sa Adidasom, igrački je na vet minimumu), Derrick Rose, također je pokrenuo program pomoći za one koji žele da se obrazuju:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*