Gudura i službeno “Međed”

Twitter/Memphis Grizzlies

Objavljeno je početkom prijelaznog roka, a sada je i službeno. Marko Gudurić potpisao je  dvogodišnji ugovor s Memphisom, a zaraditi će 5,3 miliona $. Gudura je nakon odlaska iz Zvezde igrao u Feneru kod Obradovića, solidno je odradio euroligašku sezonu, a Memphis ga je odlučio priljučiti svojoj novoj pomlađenoj ekipi.

Gudura je presretan zbog potpisa i tako je poveća koloniju naših igrača u NBA. -“Presretan sam zbog dolaska u NBA. Ostvario mi se san.”- izjavio je Gudura prilikom predstavljanja u Memphisu. Iako još uvijek mlad igrač, Gudura će donijeti Memphisu dosta iskustva, jer već tri sezone konstatno igra Euroligu, dvije od te tri u ponajboljoj ekipi u Europi kod najboljeg trenera. Osim toga, unazad nekoliko godina vrlo je bitan faktor i u reprezentaciji s kojom je uzeo srebro na posljednjem Eurobasketu.

Na njegovom mjestu slobodno možemo reći da nije “gužva” u Memphisu. Primarno bi trebao igrati beka šutera, a trenutno na toj poziciji u Grizzliesima se nalaze Dillon Brooks koji je imao solidnu prošlu sezonu, no ništa spektakularno, te nova akvizicija iz Jazza Grayson Allen. Sigurno će dobiti minute i priliku, a trebao bi se dobro uklopiti s Morantom i Jacksonom, možda i ponajboljim mladim dvojcem Lige.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*