Love posljednji dio slagalice?

Najluđi prijelazni rok u posljednjih nekoliko godina donio je pravu gužvu na Zapadu. Imamo sigurno kvalitetnih 10-ak kandidata za playoff, a barem 3,4 ekipe očekuju borbu za prsten. Jedna od njih su i Houston Rocketsi. “Povukli su okidač” i angažirali su Westbrooka, što je najbolji znak da idu na sve ili ništa.

“Ovo će funkcionirati”

Kako bi na ovakvom Zapadu imali šanse za prolazak do Finala, morati će još poraditi na ekipi. West i Harden sami nisu dovoljni, a kako njih dvojica “jedu” većinu capa, pitanje je kakvu rotaciju može Morey složiti. Zato bi mogli odraditi trade kako bi doveli treću zvijezdu u ekipu. Izbor bi mogao pasti na čovjeka kojemu je ovakva uloga jako dobro poznata.

Kevin Love je trenutno zapeo u Cavsima. Nikako se ne uklapa u njihovu budućnost, jer i s njim na najvećoj mogućoj razini playoff je upitan. Ekipa je poprilično slaba i u fazi su rebuildinga, tako da im Love baš i “nije potreban”. Iako je imao problema s povredama posljednjih sezona, svi znamo kakav je Love igrač i sigurno bi se sjajno uklopio s Westom i Hardenom, kao što je i s Irvingom i Lebronom.

Prema Andy Baileyu iz Bleacher Reporta, Rocketsi bi mogli krenuti po Lovea. U zamjenu bi stigla dvojica trenutno jako bitnih članova ekipa, PJ Tucker i Eric Gordon. Gordonov odlazak bi puno lakše podnijeli. Eric najbolje funkcionira s loptom u rukama, a pored Westa i Hardena nema potrebe za takvim tipom igrača. Istina, mogao je dominirati protiv drugih postava, no tako nešto i Love može odraditi. Tuckerov izostanak bi bilo nešto teže nadoknaditi. Izuzetno zahvalan igrač, ponajbolji obrambeni u Rocketsima i pouzdan šuter za tri poena. Love sigurno neće nadoknaditi ono što Tucker donosi u obrani, no nedvojbeno je bolji igrač i puno kvalitetniji napadač.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*