“Nije baš najpametnije da nas otpišete”

screenshot

Golden State Warriorsi su ekipa koja je dominirala NBA Ligom posljednjih godina. Uzeli su naslov, ostvarili rekordnu sezonu sa 73 pobjede, a nakon toga priključio im se Kevin Durant. Logično, uzeli su dva prstena nakon toga, a treći zaredom su im “oduzeli” Raptorsi.

U toj seriji Warriorsi su imali ogromnih problema s povredama. Kao i tijekom čitavog playoffa. Prvo je Durantu pukla ahilova tetiva, te je propustio seriju, a i vjerovatno iduću sezonu. Istina, sada su ostali bez njega za stalno, jer se KD priključio Netsima. Veći udarac je bila povreda Klaya Thompsona. Igrao je fantastično cijelu seriju, pogotovo od povrede Duranta, no koljeno nije izdržalo. Klay je nezgodno doskočio nakon jedne kontre i popucali su mu ligamenti. Što znači da je Klay upitan i za iduću sezonu.

No, oporavak protječe u najboljem redu, a Klay bi se trebao vratiti u postavu nakon Allstara. Zbog odlaska Duranta i Klayeve povrede nitko ne daje previše šanse Warriorsima. Čak se prognozira da će se grčevito boriti za playoff na gustom Zapadu. Klay ima druge planove. -“Govoriti da je naša dinastija završena je po meni malo glupo za reći. Imamo Russella koji će biti superstar, a također se ja vraćam u drugoj polovici sezone. Siguran sam da ću biti 100% spreman i još i bolji nego prije povrede. Nije pametno otpisivati Warriorse već u startu”- rekao je Klay.

Kako su svi povređeni ili otišli, Curry je najveći kandidat za MVP-a regularne sezone. Od njega će morati to i dobiti ukoliko žele borbu za prsten. Također, dosta će ovisiti o tome kako će se Russell uklopiti u ovaj tim, jer na njemu je sada da preuzme dio tereta koji je dosada nosio Klay. Nećemo ni govoriti da će morati preuzeti ono što je radio Durant, jer je to nemoguće, ali Klayov učinak će definitivno morati nadoknaditi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*