Kina 2019: Jesu li oni najveći ‘underdog’ Svetskog prvenstva?

FIBA / screenshot

Jedan od favorita iz senke na prestojećem SP u Kini biće i reprezentacija Italija. Generaciji koju predvode Gallinari (OKC) i Bellineli (Spurs), dva prekaljena NBA asa, ovo je poslednja prilika da naprave nešto na reprezentativnom planu.

Reprezentacija Italije biće protivnik Srbije na Svetskom prvenstvu pošto se takođe nalazi u grupi D sa Filipinima i Angolom, a prve dve ekipe plasiraće se u narednu fazu takmičenja.

Italijani su početkom jula objavili spisak igrača na koje računaju:

A u međuvremenu je selektor Romeo Sacchetti skratio spisak na 19 imena, a na njemu više nisu Pascolo, Tonut, Flaccadori i Moretti.

Bivši italijanski reprezentativac, slovenačkog i jugoslovenskog porekla, Gregor Fućka veruje da “azuri” mogu da zadaju probleme Srbiji. Kaže da na to da li će Italija medaljama osvojenim na EP i OI pridodati prvi put i svetsko odličje umnogome uticati u kakvom sastavu će ekipa otputovati na Mundobasket.

“Srbija je vrlo jaka, kao i svake godine, ali ipak mislim da možemo da odigramo izjednačenu utakmicu. Verujem da će to biti vtlo interesantan meč. Nadam se da će nastupati igrači iz NBA i Evrolige”, naveo je bivši centar koji je sa Italijom osvojio i srebrnu medalju 1997. godine na Eurobasketu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*