Đorđević ostao bez dvojca?

N. Negovanovic / Sportski zurnal

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Svetsko prvenstvo bez nekadašnjeg kapitena, Milana Mačvana. Krilni centar našeg državnog tima je u dogovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem napustio pripreme i otputovao za Japan, gde će se priključiti svom novom klubu Tojoti na pripremama koji trenira Luka Pavićević.

S obzirom na to da je prakičnu celu prošlu sezonu propustio zbog operacije kolena, srpski košarkaš je procenio, u razgovoru sa selektorom Đorđevićem, da je bolje da polako krene u pripreme sa novim saigračima za narednu takmičarsku godinu.

Mačvan je u dresu reprezentacije Srbije do sada osvojio tri medalje i sve tri srebrne: sa Olimpijskih igara (2016.) i dve sa Evropskog prvenstva (2009. i 2017.).

Ono što više brine selektora i stručni tim je činjenica da se na povredu požalio i Nikola Milutinov. Centar Olimpijakosa se požalio na problem u zadnjoj loži, zbog čega je po hitnom postupku urađen ultrazvučni pregled kako bi se ustanovilo trenutno stanje i kojeg je stepena povreda. Mada je u prvi mah izgledalo da bi Milutinova mogla da čeka pauza od čak šest sedmica, zbog čega bi verovatno propustio Mundobasket, za sada se čini da povreda nije ozbiljnije prirode.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*