Zaslužuje li Wall supermax?

screenshot / youtube

Grozne vijesti za ekipu iz glavnog grada. Još jednu sezonu će morati pregurati bez ponajboljeg i najplaćenijeg igrača, Johna Walla. Wall je propustio više od polovice protekle sezone zbog puknuća ahilove tetive. Činilo se kako postoji šansa da bude spreman za nadolazeću sezonu, no oporavak ne teče po planu. Vlasnik WWizardsa Ted Leonsis je objavio kako Walla nema niti iduće sezone

 

Ovo sad već postaje jako jako veliki problem za Wizardse. Naime, Wallu tek od iduće sezone kreće supermax ugovor vrijedan 171 milion $ za 4 godine suradnje. Prvu godinu će propustiti, a čak i da se vrati pitanje je u kakvoj će formi biti. Wall je igrač koji je svoju karijeru izgradio na atleticizmu i sjajnim ulazima, a povreda ahilove tetive će ga dobrano usporiti. Sada su Wizardsi u pat poziciji. Takav ugovor niti jedna ekipa neće prihvatiti “na slijepo”, odnosno dok se ne vidi u kakvom će se stanju Wall vratiti na parket.

Wall je s druge strane uvjeren kako će se vratiti još jači, a kritike koje svakodnevno stižu na njegov račun su mu samo motivacija. -“Čujem kako većina govori da imam najgori ugovor u Ligi. To je okej. Čini mi se da kada sam igrao, svi oni su pričali da zaslužujem taj ugovor. Sada kada sam povređen priča je obrnuta. Kritičari samo neka pričaju…”- izjavio je Wall. Prema nekim najavama Wall bi ipak mogao zaigrati koncem iduće sezone. Sreća u nesreći je da što Wall je još uvijek relativno mlad (ima 27 godina), a tetiva nije pukla do kraja, kao što je bio slučaj recimo s Durantom. No, s obzirom na stil igre, biti će dosta teško da vrati staru formu.

 

Dobre su vijesti da Wizardsi planiraju produžiti s Bealom, koji je sada uvjerljivo najbolji igrač ekipe. Vjerovatno će tako i ostati, čak i kada se Wall vrati. Beal bi također trebao dobiti max ugovor vrijedan 111 miliona $ na 3 godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*