Luka nikad spremniji

Instagram

Dallas Mavericksi su franšiza koja je dosta riskirala ovo ljeto. Dali su Zingisu max ugovor iako nije odigrao niti jednu minutu za Mavse. Stigao je iz New Yorka povređen, no iako se oporavio Mavsi su odlučili kako će ipak presjediti sezonu. Uparili su Zingisa sa Lukom Dončićem, rookiem godine koji je, malo je reći, impresionirao u svojoj prvoj sezonu.

Sklopili su tako izuzetno zanimljiv i nezgodan europski par koji će biti težak matchup za sve ekipe. No, dosta toga ovisi o Zingisu i njegovom stanju nakon povrede. Ako se vrati kao što je bilo prije tog nesretnog pada, stvar za Mavse postaju jako dobre. Dončiću je to jasno i već iduće sezone žele playoff, a Luka naporno radi kako bi igru podigao na višlji nivo.

Prema slikama koje je objavio Luka je ovo ljeto dobro iskoristio. Nabacio je nekoliko kilograma mišićne mase, što mu sigurno nije nadomet u današnjoj NBA Ligi.

Ako se stvari poklope, Mavsi već od iduće sezone postaju playoff contenderi, čak i na ovako jakom Zapadu. Luka je garancija da će imati stabilnu vanjsku liniju, uz pomoć Brunsona i Hardawaya Jr-a, dok se Zingis mora pobrinuti za stvari pod košem. U pomoć mu je stigao i naš Boban Marjanović, te ukoliko Carslie odluči upariti njih dvojicu imati će najvišlji frontourt Lige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*