Košarka je veliki biznis, reprezentacije više nisu IN!

Wikimedia commons

Košarkaška euforija nije dugo vladala Kanadom. Nakon odlaska Kawhi Leonarda, Raptorsi više nisu ista ekipa, a šanse za ponavaljanje istorijskog uspeha su minimalne. Sa druge strane, na krilima uspeha Raptorsa i najbolja selekcija Kanade predvođena Nickom Nursom najavljivala je pohod na medalju na predstojećem SP. No, čini se da to toga neće doći.

Serija otkaza, poput one u SAD, pogodila je i desetkovala tim zemlje ‘javorovog lista’. Poslednji otkaz stigao je iz Nuggetsa, čiji se play Jamal Murray zahvalio na pozivu.

Pre njega otkazali su i RJ Barrett, novi adut New York Knicksa, Andrew Wigginsa iz Wolvsa, Tristan Thompson iz Cavsa, Gilgeus-Alexander iz OKC-a, Tray Lyles, Nick Stauskas, kao još nekolicina vrlo dobrih igrača.

“Sve je ovo veoma razočaravajuće, ali mogu i da razumem jer se vremena menjaju. Kada sam ja bio igrač, nisi imao mnogo prilika da se probiješ, a svaki nastup za reprezentaciju je shvatan vrlo ozbiljno jer predstavljaš svoj narod. Košarka je postala veliki biznis i novac koji zarađuju igrači i timovi sve je veći i veći i samim tim igrači imaju sve više prilika da se dokažu i kada to urade timovi ih štite, to tako nije bilo nekada”, rekao je Steve Nash, NBA legenda i specijalni savetnik u reprezentaciji Kanade.

Šampion predvodi Kanadu

Nakon neverovatne sezone i osvajanja prstena sa Raptorsima, te fantastičnog dočeka u Torontu pred skoro dva miliona ljudi, strateg šampiona Nick Nurse preuzeo je i najbolju selekciju Kanade.

Bio je na dnu Eurolige, gubio od Splita, a sada je najbolji na svetu!

Sada će pokušati da se domogne i medalje na Svetskom prvenstvu u Kini koje je na programu krajem avgusta i u prvoj polovini septembra. Kanada će u grupi H ukrstiti koplja sa Senegalom, uvek neugodnom Litvanijom, te Australijom koja je objavila širi spisak sa čak devet NBA igrača. 

Prvobitno, izgledalo je da će Nurse na raspolaganju imati sjajne igrače. Na širem spisku imao je Jamala Murraya iz Nuggetsa, Wigginsa iz Wolvsa, Olynika iz Heata, Tristana Thompsona iz Cavsa, Powella iz Raptorsa, kao i brojne druge sjajne košarkaše.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*