Sad ili nikad!

Najveća ludnica je prošla. Velike zvijezde imaju nove ekipe, Liga se totalno ispremješala i imati ćemo najzanimljiviju sezonu unatrag nekoliko godina. Warriorsi više nisu prvi i glavni favoriti kao prošlih godina, a iako su Clippsi favoriti prema kladionicama, ne možemo reći da će dominirati kao što smo mislili da će Warriorsi napraviti. To pogotovo vrijedi za proteklu sezonu kada su na kvartet Allstarova potpisali i Boogiea Cousinsa. Kao i svake sezone, sigurni smo kako ćemo dobiti i nekoliko novih zvijezda i superzvijezda Lige. Oladipo je to bio prije dvije sezone, a Siakam je pomeo konkurenciju prošle sezone. Izdvojili smo nekolicinu igrača koji bi mogli (trebali) imati breakout sezonu.

Malik Monk

Kada su Hornetsi izabrali Monka mislio sam da su uboli jackpot. Svojedobno Monk je bio jedan od najboljih i najeksplozivnijih bekova šutera u NCAA Ligi. Imao je strašan prvi korak, izuzetno fluidan i precizan šut. Stigao je u Hornetse koji su muku mučili sa šutom, a baš su najveći rupu imali na dvojci. Savršen izbor. Prevario sam se. Monk je u prvoj sezoni razočarao. Nikako se nije navikao na NBA Ligu, promašivao je šuteve, nije igrao obranu a čak je i dio sezone proveo u GLigi. Prošle sezone ostvario je određen napredak, no zbog vrlo dobre sezone Jeremy Lamba nije imao toliko minuta. Sada se roster isprazio, nema Kembe, otišao je i Lamb i Monk će imati priliku pokazati zašto je svojedobno smatran za jednog od najboljih bekova  u državi.

The FEDS are coming!

Frank Ntilikina

Francuz je preživio. Fizdale je već poludio i polovicu sezone su tražili zamjenu za njega. Zadovoljavajuća ponuda nije stigla i Ntkilina je ostao u Knicksima. Nažalost, pokazao je premalo. U obrani se još i nekako snašao, no napad je potpuno druga priča. Iako ima “alate”, prečesto izgleda izgubljen na parketu, produkcija mu je mizerna, kao i postotak šuta. Samo 30% iz igre, s tim da ne ubacuje niti 6 poena po utakmici. Pod hitno se mora trgnuti i pokazati zašto je prije tri sezone bio 8. izbor drafta.

Terry Rozier

Scary Terry je napokon dobio priliku kakvu zaslužuje. Nakon fantastičnog playoff runa prije dvije sezone, kada je potpuno uništio Bledsloea i Buckse, Terry je imao dosta slabije brojke prošle sezone. Najviše utjecaja na to ima povratak Irvinga koji je dobrano ograničio prilike i minutažu koju je Terry dobijao u Keltima. Sada je otišao u Hornetse, koji su praktički zamijenili bekove s Keltima. Nema Kembe i mjesto vođe je upražnjeno, a Terry jedva čeka da preuzme glavnu ulogu. Istina, za igrača koji u karijeri ima 7,7 poena uz 2,3 asista 58 miliona $ je dosta novaca, no Terry je pokazao kako je itekako sposoban. Ova sezona je biti ili ne biti za njega. Može li igre iz playoffa prenjeti na čitavu sezonu?

Scary Terry spreman za novu ulogu

Lonzo Ball

Ballov mali kreće isponova. Lakersi su ga poslali u Pelicanse, te u vrlo mladoj ekipi punoj potencijala ima priliku postati glavni playmaker. U paru s Holidayom čini će možda i najbolji obrambeni backcourt Lige. Lonzo je već pokazao da može biti izuzetan obrambeni igrač, Lakersi su bez njega u obrani nevjerovatno opali. Izuzetno im je puno značio, čak se usudim i reći više od Lebrona. Naravno samo na toj strani parketa. A baš o toj drugoj strani, odnosno napadu, Lonzu će puno ovisiti. Već su opjevani njegovi problemi sa šutom, a ukoliko to nekako uspije dovesti u normalu možemo očekivati sjajnu sezonu od Balla. Naravno, ukoliko uspije ostati zdrav što je svakako prioritet.

Jayson Tatum

Krilo Kelta je opet na ovoj listi. U svojoj rookie godini ekspodirao je u playoffu, no kao i većina mladih Kelta prošle sezona imao je lošije brojke. Povratak Irvinga i Haywarda uzeo mu je dosta lopti iz ruku, a i problem je bio što je većinu šuteva sam kreirao. Većinom je šutirao pull upove, te mu brojke nisu očekivano rasle. Naredne sezone ima dosta toga za dokazati. Stigao je Kemba s kojim bi trebalo bit lakše igrati nego s Irvingom. Horford je također otišao, a Tatum je sada projiciran kao druga opcija Kelta. Može li ispuniti očekivanja i vratiti Kelte na pravi put?

Propast savršenog stroja

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*