Nekad rame uz rame s Lebronom, a sada je osuđen na 3 godine zatvora

twitter / screenshot

Nekadašnji igrač nekoliko NBA klubova, sa poslednjih godina ‘pečalbar’ u Kini, Sebastian Telfair osuđen je na preko tri godine zatvora zbog posedovanja oružja, prenose američki mediji.

Telfair je uhapšen nedavno u Brooklynu nakon što ga je zaustavila policija i kod njega pronašla pozamašnu količinu oružja.

Policija je Telfaira i još jednog 18-godišnjaka jurila zbog nepropisnog parkiranja, a nakon što su ga zaustavili pronašli su poluautomatsko oružje, napunjene pištolje, municiju, kao i dve kesice marihuane koju je Telfair konzumirao u momentu hapšenja. Incident se desio još 2017. godine, a nedavno je Telfair dobio presudu.

Ovo Telfairu nije prvi greh, pre 10 godina je već hapšen zbog oružja, a pri tome je u Bronxu vozio bez valjane dovole. Telfair je tada priznao krivicu za nelegalno posedovanje oružja i dobio tri godine zatvora uslovno. Sada neće tako dobro proći. Izjavio je kako smatra da nije krvi, no sudac nije presudio u njegovu korist, te je osuđen za nelegalno posjedovanje oružja. Konačna presuda je stigla, a Telfair je dobio  3,5 godina zatvora.

U kakvu se sapunicu pretvorio njegov život dovoljno govori i ovo suđenje. Protiv njega su svjedočili njegva žena i ljubavnica, a njegova djevojka se praktički rugala na presudu…

Ovaj 35-godišnjak, u NBA je stigao 2004 godine kao 13. pik na draftu. U srednjoj školi bio je rame uz rame s Lebronom kao jedan od najvećih talenata u Americi. Biran je od strane Netsa, ali su ga Celticsi doveli u trejdu za 6. pika. Igrao je još za Minnesotu, Clipperse, Cavalierse, Sunse i Raptorse, a nakon 2014, kada je kratko bio u Oklahomi, odlazi u Kinu gde igra za 2 kluba.

Tokom NBA karijere odigrao je 564 utakmice i prosečno je postizao 7,4 poena uz 3,5 asistencija i 1,6 skokova po meču.

1 Trackback / Pingback

  1. Telfaira nakon zatvorske kazne, pogodila još veća tragedija - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*