Parker ulazi u povijest

Tony Parker, legendarni košarkaš Francuske i San Antonio Spurse, odlučio je o nastavku svoje karijere. Nakon što je celu karijeru gradio na pobedničkom mentalitetu Gregga Popovicha i njegovog San Antonia, sa kojim je osvojio četiri prstena, prošlu je sezonu proveo u ispodprosečnim Hornetsima.

“Čitav život sam igrao da bih osvajao titule. Sa Šarlotom sam na sredini tabele I ponekad imam problema da se motivišem,” priznao je Parker kojem trebaju ili novi izazovi, ili definitivan kraj.

On je u protekloj sezoni beležio za Charlotte 9.5 poena, 3.7 asistencija i 1.5 skokova. Pokazao je da još može igrati u NBA Ligi, no odlučio je kako je to bila njegova posljednja sezona. Nakon Duncana i Manua i treći udarni član familije Spursa odlazi u mirovinu.

Očekivano, Spursi će povući Parkerov dres s brojem 9 iz upotrebe. Održati će ceremoniju na utakmici protiv Grizzliesa, te će tako ući u povijest NBA Lige i Spursa.

Parker je bio jedan od najboljih igrača u povijesti Spursa. Bio je član Velike trojke s Manuom i Duncanom, koja je uspostavila Spursa kao jednu od nastabilnijih franšiza u povijesti Lige. Njihova dominacija je trajala praktički do kraja njihovih karijera.

Niko kao Tony Parker!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*