“Dosta je bilo, idemo na sve ili ništa”

wikipedia

Posljednjih godina jedno od najugodnijih iznenađenja su Blazersi. Naoko limitirana ekipa u posljednje dvije godine redovno je u vrhu Zapada. Regularnu sezonu redovno završavaju s vrlo dobrim scoreom, ali playoff je već druga priča. Prošle sezone su izletjeli od Pelicansa, totalno neočekivano. Ove su stigli do Finala Zapada, no ipak moramo primjetiti da im se im je i raspored bio naklonjen.

Protiv Warriorsa su bili nemoćni, jednostavno nemaju igrača za najviše stvari, za taj zadnji korak. Nadolazeće sezone će biti još i slabiji. Nurk se i dalje oporavlja od teške povrede i pitanje je hoće li biti spreman za iduću sezonu. Istina, imaju Whitesidea, no u najboljem slučaju biti će vrlo dobra zamjena dok se Nurk ne vrati. Lillard i McCollum neće nigdje, a Blazersi bi mogli krenuti na sve ili ništa.

Glavna meta im je Kevin Love. Igrač Cavsa nikako se ne uklapa u koncenpciju svoje ekipe. U fazi su rebuildinga, a 30-godišnji krilni centar s podosta velikim zdravstvenim kartonom, nikako im se ne uklapa u planove. S druge strane u Blazersima bi bio i više nego dobrodošao. Kevin nikako nije zaboravio igrati, a sjećamo se kako je dominirao u Wolvesima, a kasnije se uspješno prilagodio u Cavsima. Kevin zna kako se osvajaju naslovi, a takvo iskustvo je neprocjenjivo u NBA Ligi.

Prema reportima BleacherReporta, Blazersi bi mogli krenuti po Lovea i tako kompletirati ekipu koja bi čak i mogla napasti naslov. Sada je idealna prilika, izraženog favorita nema, a s dodatkom Lovea šanse Blazersa se bitno mijenjaju. Teško da će dobiti Allstar Lovea, no Love i u slabijoj formi je veliko pojačanje za ovu ekipu. Prvenstveno šuterski, jer ovoj ekipi to nasušno fali, a isto tako Love je navikao igrati kao treća violina ekipe. Pogotovo u ovim poznijim godinama, to je uloga koja bi mu savršeno mogla odgovarati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*