Lin završio s NBA karijerom

NBA

Popis slobodnih igrača sve je manji i manji, no opet postoji nekolicina NBA veterana bez ekipe. U prvi red idu Faried, Livingston, Igoudala, JR Smith i Jeremy Lin. Popularni Linsanity uzeo je prsten s Raptorsima, no u playoffu nije imao gotovo nikakvu ulogu. Doveden je kao backup opcija, a kako je sezona odmicala imao je sve manje i manje minuta.

Trenutno niti jedna ekipa nije zainteresiran za njega, a za Lina je to veliko razočaranje. -“Čini mi se kao da sam dotakao dno. Ovo razdoblje je izuzetno teško za mene, jer čini mi se da je NBA Liga odustala od mene.”- izjadao se Lin.

Njegove crne slutnje su se obistinile. Lin nije uspio pronaći NBA angažman iako je postojao interes određenih ekipa. Svoju karijeru Lin će nastaviti u Kini. Potpisao je ugovor s Beijing Ducksima. Detalji ugovora još nisu poznati, no Kinezi su vrbovali Lina još otkako je otišao iz Raptorsa. Lin je čekao NBA ponudu, odbio CSKA-a, na prvu odbio i “Patke” no kako ponude nisu stizale, Lin se odlučio za Kinu.

 

Još jedna šansa

Prema nekim informacijama, činilo se da za Lina ipak ima mjesta u Ligi. Iako ništa nije službeno, Clippersi razmatrali dovođenje Lina. Nakon potpisa Leonarda i PG postali su prvi favoriti NBA, potrebne su im backup opcije. Imaju Beverleya, a potpisom Lina bi dobili playa koji je sposoban kreirati dok su glavne zvijezde na klupi.

Trenutno je Lin i najbolja moguća opcija na playu koju Clippersi mogu dobiti. Potpisali bi ga na minimalac i pružili mu još jednu šansu da se dokaže, te možda čak i uzme drugi prsten zaredom.

Lin se isključivo na temelju svog rada i zalaganja probio u Ligi. Sjećamo se njegovog booma s Knicksima, kada je zaludio Ligu. Nakon toga imao je bitne uloge u Rocketsim i Lakersima nakon Knicksa, a većinu vremena provedenog u Netsima je bio povređen. Počeo se vraćati u staru formu u Hawksima, no Jastrebi su mlada ekipa i Lin im kao veteran nije bio potreban. U Raptorsima je dobijao nešto sitne prilike, a barem ima satisfakciju u prstenu. Nažalost od ovoga nije bilo ništa, no to ne znači da Lin ne bi mogao tijekom sezone natrag u NBA.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*