Radulja proslavio jubilej

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Košarkaška reprezentacija Srbije je započela Prvenstvo u Kini, zvanično predvođena novim kapitenom – Miroslavom Raduljicom. Iskusni centar je dobio tu čast pošto je skoro izvesno da na Svetskom kupu neće nastupiti prvi nosilac trake, Miloš Teodosić. Raduljica je jedan od igrača sa najdužim stažom u reprezentaciji a u kvalifikacijama odigrao je sve mečeva za Srbiju i time dao veliki doprinos plasmanu na SP.

Prvi meče protiv Angole Radulja je došao do sjajnog jubileja. Ovo mu je bio 100. meč u dresu reprezentacije za koju je prvi puta nastupio još davne 2009. godine. Prvi ga je zvao Duda Ivković, trener koji je udario temelje ovoj reprezentaciji, a nakon prvog poziva, Radulja gotovo da nije propustio niti jedno okupljanje. Okitio se sa 3 srebrne medalje, na Svjetskom, Europskom prvenstvu, te Olimpijadi.

Teo je out

Miloš Teodosić je zbog obnovljene povrede stopala pod znakom pitanja za Kinu. Povredio se u prvom od dva meča sa Litvanijom, koji je igran u Beogradu, a potom je otišao na rehabilitaciju u Italiju. Teo je nesumnjivi lider ove generacije, i bez obzira što nije u životnoj formi a iza sebe je imao sezonu za zaborav, njegovo iskustvo, motivacija i energija nezamenjivi su u ekipi Saše Đorđevića. Zbog toga je i kapiten, i zbog toga će njegovo odsustvo biti veliki hendikep za ekipu ‘orlova’.

Radulja kao ‘domaći’

No, zbog još jedne stvari osim iskustva i nesebičnog davanja ide u prilog Raduljici. Naime, srpski div pod koševima biće svojevrstan domaćin ‘orlovima’ u Kini pošto je poslednjih godinu i nešto profesionalne karijere proveo igrajući u tamošnjoj ligi.

Uostalom, snimio je i film:

“Dobrodošli u Kinu”

Vi ste bili za – Bjelicu!

U anketi koju smo postavili na našoj FB grupi Ostatak sveta, najviše glasova – čak 42 % – dobio je upravo Nemanja Bjelica!


Ko treba da bude kapiten Srbije, ukoliko Teodosić ne otputuje u Kinu?

  • Nemanja Bjelica 42 %
  • Bogdan Bogdanović 10 %
  • Nikola Jokić 10 %
  • Miroslav Raduljica 10 %
  • Neko drugi iz tima 17 %

Evo i nekih od najzanimljivijih komentara:

“Nemanja Bjelica naš najbolji igrač i momak koji je 10 godina u reprezentaciji,mislim da tu nema nikakve dileme…..”

“Bjelica je svakako zamenik kapitena, posle njega je Radulja, pa Simon, pa Macvan. Tako je bilo prosle god pa su redom otpadali zbog povreda i Macvan je bio kapiten na kraju.”

“Najviše bi volio da to bude Bogdan.. Ali Beli zasluzuje da bude kapiten…”

Radulja, Bogdan, Simon…

No, ima i drugačijih mišljenja…

“Raduljica je covjek koji je dao najviše za SRBIJU pa bi trebala po mom skromnom misljenju pripasti kapitenska traka!”

Ne treba zaboraviti vrlo važnu činjenicu, da je u toku kvalifikacija za SP jedini Miroslav Raduljica odigrao apsolutno sve mečeve za tim Srbije, i to putujući svaki put na okupljanje iz daleke Kine!

Bilo je i duhotivih komentara:

“Može Simonko, u krajnjem slučaju može da mazne pobednički pehar(ako ne daj Bože ne osvojimo medalju) ,ima iskustvo!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*