Dan 3: Scola ušao u povijest, Srbija rekordno, Kinezi u plaču

Reprezentacija Srbije lagano se obračunala sa Filipnima. Utakmica je protekle u revijelnom tonu, a Srbija je na kraju došla do uvjerljive 128-67 pobjede. Usput su porušili i nekoliko rekorda i spremaju se za meč s Talijanima.

Dobrodošao nazad Doktore! Srbija deklasirala Filipine i postavila nekoliko rekorda!

Drugi dio dana donio nam je možda i najizjednačeniju utakmicu do sada. Poljska je tek nakon produžetaka došla do izuzetno bitne pobjede. Kinezi su imali sve u svojim rukama, +1 i loptu. No, Ponitka krade, te je fauliran u kontri. Ubacuje samo jedno bacanje, no nije bilo vremena da Kinezi upute kvalitetan šut. Produžeci su bili izjednačeni, a na kraju je presudilo polaganje Kuliga, nakon kojega su Kinezi promašili posljednji napad. Ovaj poraz je teško pao domaćinima koji su sad gotovo sigurno izgubili borbu za prvo mjesto.

Španjolci su malo teže od očekivanog slomili Portorikance, a Tunis se na krilima Mejria uspio oporaviti od šokantnog poraza u prvom krugu. te su stigli do pobjede protiv Irana.
Argentina je stigla do druge pobede na SP, nakon 94 – 81 protiv Nigerije. Posle egala na poluvremenu (43 – 43) ‘gaučosi’ su dodali gas i na kraju overili plasman u drugi krug.

Košarkaši Argentine pobedili Nigeriju 94:81, u drugom kolu Mundobasketa u Kini.

Najefikasniji kod Argentine bio je Luis Skola sa 23 poena i 10 skokova, Kampaco je imao 14 i osam asistencija, dok je Garino meč završio sa 17 poena.

Ovim poenima Scola je izbio na drugo mesto večne liste strelaca na Svetskim prvenstvima sa 611 poena. Prvi je nenadmašni Brazilac Oskar Šmit koji je postigao 906 poena.

U poraženom sastavu istakao se Džoš Okogi sa 18 poena, Džordan Nvora je ubacio 12, a Nandi Vinsent 11.

U poslednjem kolu Nigerija igra sa Južnom Korejom, a Argentina sa Rusijom.

*****

Italijani su lagano izašli na kraj sa Angolom, 92 – 61, i tako sa stopostotnim učinkom ulaze u duel sa Srbijom koji će odlučiti prvo mesto u grupi D.

Lagano su ‘azzuri’ stigli do nove pobede protiv slabašnog tima iz Afrike. Lagana odbrana koju Angola igra ostavila je italijanskim košarkašima puno prostora za prodore i šut. Posebno je radio šut za tri poena, a Italijani su postigli 12 trojki iz 29 pokušaja. Poređenja radi, u toku utakmice ubacili su svega dva slobodna bacanja više (14 ukupno).

Marco Bellineli bio je najefikasniji sa 17 poena, dok su dvocifrena bila još tri igrača – Hackett, Brooks i Abass, svi su dali po 11 poena.

Sa 15 poena i 8 skokova Morreira je bio najbolji kod Angole.


Rezultati trećeg dana:

Venecuela – Obala Bjelokosti 87-71

Kina – Poljska 76-79

Nigerija – Argentina 81-94

Južna Koreja – Rusija 73-87

Tunis – Iran 79-67

Portoriko – Španjolska 63-73

Iralija – Angola 92-61

Srbija – Filipini 126-67


 

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: Srbija osigurala prolaz, Kinezi u suzama - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*