Dobrodošao nazad Doktore! Srbija deklasirala Filipine i postavila nekoliko rekorda!

FIBA

Srbija je deklasirala Filipine, 126 – 67, i sa najubedljivijom pobedom na SP najavila duel sa Italijanima.

Nemanja Bjelica vratio se trijumfalno i bio je najefikasniji sa 20 poena i 2 skoka. Sledili su ga Bogdanović sa 17, Raduljica sa 13, i Gudurić sa 12 poena.

Jokić je ponovo bio svestran – 11 poena, po 7 skokova i asistencija.

Srbija je dala najviše poena na jednom meču na SP, pobedila je sa najubedljivijom razlikom, imala je čak 37 asistencija, a trojke su šutirali 55 % (12 od 22).

Srbija je odigrala fenomenalnu utakmicu. U prvoj četvrtini Filipinci su čak i vodili, ali onda Sale uvodi Jokića i u posljednje tri minute odlaze na 25-13. Poslije toga igrala je samo jedna ekipa. Potpuno su dominirali, srušivši nekoliko rekorda. Svi u ekipi su odigrali dvoznamenkast broj minuta, a najviše je igrao Micić, 24 minuta. Ostvario je za to vrijeme 11 poena i 7 asista, te je s Jokić dijelio mjesto najbolje asistenta ekipe.

Sale je bio zadovoljan nakon utakmice. -“Odradili smo dobar posao. Iduća utakmica će biti ključna i polako se već pripremamo za nju. Beli se vratio i to je sigurno ohrabrujuće za nastavak Prvenstva“-. Izbornik Đorđević kritizirao je sustav natjecanja. S punim pravom. -“Od 32 ekipe postoji jedno 12 ekipa sa kojima su rezultati ovakvi. Šta želimo da pokažemo? Po mom mišljenju, takmičenje je lepo kada postoji draž neizvesnosti. Da se ne zna ko će koga da pobedi. A ovako… Ja ne znam šta je trener Filipina rekao i ne smem ni da razmišljam o tome jer izgubiti dve utakmice na Svetskom prvenstvu sa 40 poena razlike nije prijatan osećaj. Treba igrati dalje, treba se vratiti u svoju zemlju, treba i klinci ponovo da se zapale za basket. Treba košarkaški ambijent stalno da raste, a u ovakvom ambijentu teško da može da raste. Sigurno im ne pomaže. S druge strane, mi imamo jedan određeni kvalitet koji je zacrtan. Odigrali smo maksimalno pošteno i odgovorno i to je ta razlika u ovom trenutku. Isto kao i kada se pojavi reprezentacija Amerike razvaljivali su sve do sada sa 40 razlike. Ne poredim nas sa njima“, poručio je Sale.

Ovom pobjedom Srbija je osigurala drugi krug, zajedno sa Italijom koja je odradila posao protiv Angole. Njihov meč u srijedu odlučiti će tko se kao prvi plasira u drugi krug.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dan 3: Scola ušao u povijest, Srbija rekordno, Kinezi u plaču - Ostatak Sveta
  2. SP 2019: Srbija osigurala prolaz, Kinezi u suzama - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*