Dan 5: Srbija tri od tri, Španci se mučili protiv Irana

Od 4 jutarnja duela samo je jedan imao nekakav značaj. Tunis i Portoriko su se borili za prolazak dalje. Pobjednik uzima sve. Gotovo cijela utakmica je bila u egalu, a prolaz dalje osigurao je Portoriko 67-64 pobjedom. Prvi dio bolje su odradili Portorikanci. Tunižane je u igri držao kapiten Ben Romadhane, te solidni Mejri. Problem je bio što ništa nisu mogli ubaciti izvana, pa je Portoriko imao 7 poena zalihe pred drugi dio. Tu kreće preokret. Napokon su ubacili nešto izvana, odigrali nekoliko kontri i prešli u vodstvo. Kao i prošlu utakmicu Portoriko se morao vraćati iz ponora.

Kao i prošlu utakmicu, uspjeli su. Superbrzi bek Browne povukao je nekoliko kontri, podijelo loptu Balkmanu na zicer, te nakon toga Huertasu za trojku koja je izjednačila rezultat. Dobro su se branili, a za posljednji napad su imali nekih 30-ak sekundi. Bek Browne je preuzeo odgovornost i točno u posljednjoj stotinki napada pogodio je trojku. To se pokazao kao ključan koš, jer Tunižani su debelo promašili svoj posljednji napad. Ovim je Portoriko izborio drugi krug, dok će Tunižani žaliti za ovom prilikom.


Napeto je bilo i u meču Angole i Filipina koji je otišao u produžetak. Angola je vodila skoro čitav meč, da bi na kraju Filipinci opasno zaprijetili i čak poveli u posljednjoj dionici. Angola se izvukla, te na kraju u produžetku dobila meč.

Drugi dio dana donio je ispadanje domaćina. Venecuela je bila bolja čitavu utakmicu i zasluženo je došla od ubjedljive  72- 59 pobjede. Najbolji je bio Gullient sa 15 poena i 8 asista, dok je kod poraženih Fang ubacio 13.
Srbija je po treći puta u posljednjih mjesec dana dobila Talijane. Nije bilo nimalo lako. Gallinari i Bellineli su ubacivali sa svih strana i držali Talijane u igri. No, Srbija na krilima Bogdana Bogdanovića prelama meč i dolaze do vrijedne 92-77 pobjede.

 

“Tako se igra bre!”

Španjolci se nisu iskazali protiv Irana. Katastrofalno su ušli u utakmicu i začas je Iran vodio 10-0. Ipak kvalitet na strani Španjolaca je presudio, te su relativno brzo anulirali zaostatak. No, Iranci se borili cijelu utakmicu. I cijelu utakmicu su bili u egalu. Španjolci su tek pred sam kraj uspjeli prelomiti utakmicu, uz puno muke. Završilo je 73-65 za Španjolce. Marc Gasol je ubacio ključnu trojku,a meč je završio sa 16 poena i 6 skokova, dok su Juancho i Claver svaki ubacili po 11 poena. U redovima Iranaca Jamshidijafarabadi (copy – paste) sa 15 poena, te Haddadi koji je dominirao pod obručima sa 10 poena, 15 skokova i 6 asista.

Zadnji meč dana između RUsije i Argentine odlučivao je pobjednika Grupe B. Rusi bolje ulaze u meč, na koncu prve dionice imali su 5 poena prednosti. Argentinci vrlo brzo odgovaraju i prokreću rezultat. Nakon odmora nismo vidjeli baš puno košarke. Puno promašaja s obje strane, izgubljenih lopti i loših šuteva. Rusi su ubacili samo 7 poena, a Argentinci 14. Rusi se bude u zadnjoj četvrtini. Počeli su ubacivati u napadu, Zubkov je sjajno trčao u leđa, a Sopin je kasnije ubacio ključnu trojku. Stvari potom u svoje ruke preuzima Campazzo i rješava utakmicu s nekoliko prodora i ključnom ukradenom loptom.
Campazzo je bio najbolji pojedinac u redovima Argentine. Omaleni bek Reala ubacio je 21 poena uz 7 asista i 6 skokova. Scola i Delia su završili svaki sa po 13 poena. Zubkov je ubacio najviše za Ruse, 18 poena, dok je Kurbanov zabio 13.


Rezultati petog dana:

Obala Bjelokosti – Poljska 63-80

Venecuela – Kina 72-59

Južna Koreja – Nigerija 66-108

Rusija – Argentina 61-69

Portoriko – Tunis 67-64

Španjolska – Iran 72-65

Angola – Filipini 84-81

Srbija – Italija 92-77


 

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: Bogdanovićeva rapsodija za prvo mjesto - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*