Argentinci ostaju bez najboljeg igrača?

Krenuo je i SP. Mnoge košarkaške zvezde neće videti Kinu zbog sopstvene odluke ili dogovora sa klubovima, dok su neke u tome omele povrede. Ovde ćemo redovno izveštavati o stanju povreda u najvažnijim reprezentacijama.

7. septembar

Četiri reprezentacije nemaju poraz na ovom Prvenstvu. Jedna od njih je i Argentina. Dobili su sve mečeve u grupi, a pobjednički niz su nastavili i protiv Venecuele. Ipak, nakon ove lagane pobjede Argentina se našla u problemima. Njihov najbolji igrač, omaleni bek Reala Facundo Campazzo izašao je šepajući protiv Venecuele. Povredio je skočni zglob. Zasada se ne zna težina povreda, a bilo bi pogubno za Argentinu ukoliko bi ostali bez njega.

 

5. septembar

Skupo bi mogli Španci platiti tesnu i tešku pobedu protiv Irana u prvoj fazi SP. Tokom jedne od akcija povredio se Rudy Fernandez, kapiten španskog tima. Fernandez je nezgodno zakoračio i pao držeći se za zglob leve noge, zbog čega mu je ukazana i pomoć na parketu.

Još uvek se ne zna da li će kapiten Španaca, Rudi Fernandez igrati u grupi J Svetskog prvenstva gde prvi meč njegova reprezentacija igra protiv Italije. Njegov nastup je za sada neizvestan i za duel sa Srbijom.

3. septembar

Amerikanci su se nakon utakmica s Turcima našli u velikim problemima. Već su bili pobijeđeni, no Turci su im na kraju poklonili pobjedu. Osim loše igre i Pop može biti zabrinut u zbog povrede svog ponajboljeg igrača. Tatum je u posljednjem napadu na utakmici povukao polukontru nakon koje je Middelton izborio bacanja, a kasnije i pobjedu. Na njegovu nesreću nakon pasa nezgodno je doskočio, te je povredio skočni zglob.

Prve pretrage su odrađene, a vijesti su dosta loše. Tatum će morati odmarati minimalno 5 dana, što znači da će propustiti iduće dvije utakmice. Mogao bi biti na raspolaganju tek u četvrtfinalu.

 

30. avgust

Reprezentacija Srbije biti će oslabljena na otvaranju Prvenstva. Nemanja Bjelica će propustiti meč protiv Angole. Radi se o manjoj povredi koljena, a Sale je izjavio kako ne želi riskirati. –“Sutra samo bez Bjelice, on će odraditi samo jedan jak trening sutra, idemo od dana do dana, da je neka jako važna utakmica, sigurno da bi rekao “Sale, igraću, nema nikakvih problema”. Ovako, moramo da budemo pametniji od neke želje”

Lučić se potpuno oporavio i on će biti spreman, tako da Srbija ide na Angolu sa 11 igrača.

28. avgust

Tijekom priprema za Prvenstvo, odnosno na Akropolis Kupu Dragan Milosavljević je doživio tešku povredu koljena. Povreda je bila bez kontakta, noga je jednostavno propala i Gagiu su pukli ligamenti. Sada je uspješno operiran, te je na najboljem putu za oporavak. Postoji mogućnost da će se vratiti u nadolazećoj sezoni, no to zasada još nije sigurno. Unicaja je pronašla zamjenu za njega, Alexa Toupanea, no sigurno ga se nestrpljenjem čekaju da se vrati na parket.

 

25. avgust

Srbija je u predzadnjem pripremnom meču dobila Novi Zeland. Meč su propustila dvojica igrača, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Lučić također nije nastupio, no on je odsutan gotovo od početka pripremnih mečeva. Bogdanović je dobio odmor, no Bjelica je doživio sitniju povredu.

Bjelica je imao jednu akutnu upalu i nadamo se da će biti fit već sutra ili prekosutra. Lučić ulazi polako u formu i odradio je još jedan dobar trening. Ne verujem da će biti spreman za utakmicu sa Francuskom prekosutra i ne treba, ali ima vremena, polako hvata ritam uz njegovu veliku želju, sigurno da nam jako fali u rotaciji. Kada je reč o Raduljici bio je njegov red da odmara, kao što je prekjuče bio Marjanovićev, jednostavno koristimo to da imamo jedan intenzitet koji nam je jako potreban (SportskaCentrala).”- rekao je izbornik Đorđević nakon meča.

20. avgust

Kapiten Srbije Miloš Teodosić ne putuje u Kinu! “Orlovi” danas kreću put najmnogoljudnije zemlje sveta, gde će učestvovati na još jednom pripremnom turniru, a onda i na Svetskom prvenstvu koje počinje 31. avgusta. Među putnicima neće biti Teodosića.

Teoretski, novi plejmejker Virtusa bi mogao naknadno da se priključi ekipi selektora Aleksandra Đorđevića, jer je rok za prijavu učesnika Mundobasketa do 48 sati pred početak šampionata, no šanse za to su male.

18. avgust

Akropolis Kup nikako nije dobro prošao za domaćine Grke. Prva utakmica im je “odnijela” Sloukasa, a sinoć protiv Srbije i Atineu je doživio tešku povredu. Nakon samo nekoliko sekundi igre, “propalo” mu je koljeno i potrgao je križne ligamente. Ne samo da propušta SP, već će izbivati s terena na dulje vrijeme. Heleni su naknadno pozvali Mantzarisa, beka koji je otpao prije Kupa. Skurtopulous je otpisao i Mitoglua, tako da su Grci kompletirali roster. Jedino pitanje je još Sloukas koji ostaje u Ateni kako bi prošao dodatne pretrage i testove.

16. avgust

Kao i Milosavljević, na Akropolis kupu još je jedan igrač doživio težu povredu. Kostas Sloukas, jedan od najbitnijih i najboljih igrača Grčke, doživio je povred protiv Italije. Gagi je povredio koljeno i on nažalost neće vidjeti Prvenstvo, no za Sloukasa još ima nade. Istegnuo je list, te neće putovati u “prvoj turi” u Kinu, već će ostat na pregledima. U ponedjeljak će opet provjeriti kakvo je stanje s listom, te bi se onda trebalo znati hoće li Sloukas igrati u Kini.

Dragan Milosavljević neće putovati u Kinu, i to je veliki udarac za ekipu Srbije.

Bek košarkaške reprezentacije Srbije, povredio se na pripremnom meču protiv Turske na Akropolis kupu.

“Radi se o povredi ligamenata kolena, koja zahteva terapije i operativno lečenje, tako da nažalost, neće moći da nastupa na Svetskom šampionatu”, rekao je doktor srpske ekipe Radovanović.

Tako je ubedljiva pobede i lepršava igra ‘orlova’ ostala u drugom planu. gagiju je stradalo koleno a magnetna rezonanca pokazaće težinu povrede.

“Teško je govoriti o košarci posle ovakve utakmice. Sve misli su nam usperene ka Milosavljeviću, uz nadu da povreda nije teška”, rekao je Aleksandar Đorđević, a prenosi KSS.

15. avgust

Seniorska reprezentacija Srbije otputovala je danas na Akropolis kup u Atinu, gde će u naredna tri dana imati tri jake provere protiv selekcija Turske, Italije i Grčke. Put grčke prestonice krenulo je 12 igrača, pošto je Vladimir Lučić ostao na terapijama u Beogradu zbog povrede butnog mišića koju je zadobio u prvom meču sa Litvancima. Krilni igrač naše reprezentacije će biti spreman za put u Kinu.

14. avgust

Pritajeni favoriti nadolazeće prvenstva su bili Kanađani. Gotovo da su mogli sklopiti roster od NBA igrača, no i oni su se susreli s mnoštvom otkaza. Posljednji u nizu je Kelly Olynik. Nije uspio zaliječiti povredu, te je napustio kamp Kanađana i neće biti spreman za Svjetsko.

 

13. avgust

Posljednji u nizu koji su doživjeli udarac su Talijani. Novopečeni član Pelicansa Nicola Melli neće se naći među putnicima za Svjetsko Prvenstvo. Operirao je koljeno, te planira biti spreman za početak kampa Pelicansa.

11. avgust

Najgora moguća vijest za rusku reprezentaciju. Njihov najbolji igrač Alexey Shved će po svemu sudeći propustiti Svjetsko Prvenstvo! Khimki je objavio kako se nije uspio oporaviti od povrede, te bi mogao s parketa izbivati još i do 4 tjedna. Rusi će prvenstvo bez najveće zvijezde.

Srbija ide na SP bez kapitena! Veliki peh za kapitena reprezentacije Srbije, Miloša Teodosića, koji je obnovio povredu tetive na stopalu zbog koje je propustio veći deo prethodne sezone u NBA.

U šestom minutu prve četvrtine pripremnog duela Srbije i Litvanije Miloš Teodosić napustio je igru pošto je osetio bol u nozi. U pitanju je upala plantarne fascije, a izgleda da je posle dodatnih pregleda utvrđeno i da je Teodosiću pukao deo tetive i čeka ga nešto duža pauza.

Teodosić trebalo bi u narednih nekoliko dana da otputuje u Bolonju i tamo nastavi sa oporavkom od povrede stopala. Pojedini mediji su preneli da Teodosić definitivno propušta Mundobasket, dok su u Košarkaškom savezu Srbije oprezniji, i još ga zvanično nisu otpisali:

“Videćemo kako će stopalo da reaguje na njih, zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i posle toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira”, kaže doktor Radovanović.

10. avgust

Reprezentativac Italije Danilo Gallinari zbog operacije slepog creva propustiće sve pripremne utakmice Azura i u tim će se – u najboljem slučaju – vratiti tek na startu Svetskog prvenstva, prenosi Gazeta delo Sport.

8. avgust

Kako prenose američki mediji, igrač Bostona Marcus Smart neće moći da trenira sa reprezentacijom SAD zbog bola koji je osetio u listu leve noge. On neće trenirati u Las Vegasu, dok postoji mogućnost da se priključi treninzima tima u LA.

Težina povrede još nije poznata.

4. avgust

Jedan od najboljih košarkaša reprezentacije Italije Danilo Gallinari, operisao je slepo crevo, tako da neće biti u sastavu ‘azzura’ tokom priprema za SP do daljnjeg.

Njegovo stanje doktori će procenjivati iz dana u dan, pa će odlučiti kada može da nastavi sa spremanjem za Svetsko prvenstvo u Kini (od 31. avgusta do 15. septembra). Očekuje se da se ponovo priključi „azurima” sredinom avgusta.

*****

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Svetsko prvenstvo bez nekadašnjeg kapitena, Milana Mačvana. Krilni centar našeg državnog tima je u dogovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem napustio pripreme i otputovao za Japan, gde će se priključiti svom novom klubu Tojoti na pripremama koji trenira Luka Pavićević.

S obzirom na to da je prakičnu celu prošlu sezonu propustio zbog operacije kolena, srpski košarkaš je procenio, u razgovoru sa selektorom Đorđevićem, da je bolje da polako krene u pripreme sa novim saigračima za narednu takmičarsku godinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*