Zašto je ljut Nikola Milutinov?

FIBA

Protiv Portorika centar reprezentacije Srbije, Nikola Milutinov odigrao je svega 12 minuta, za koje nije postigao nijedan poen a uhvatio je samo tri skoka. Odluka selektora Aleksandra Đorđevića da Milutinova ostavi na klupi tokom celog prvog poluvremena utakmice sa Portorikom svakako je bila neobična, jer Milutinov je pre SP projektovan čak i za prvog centra reprezentacije.

No, momenat koji se desio kasnije malo je uzburkao duhove. Milutinov je i tokom drugom poluvremena vrlo javno pokazao kako je nezadovoljan odlukama saigrača da mu ne dodaju loptu u situacijama kada je pod košem mogao da rešava stvar. Posle jedne situacije gde opet nije usledilo dodavanje u reket Milutinov je izgledao ljutito, zbog čega se okrenuo ka klupi i zatražio izmenu.

Selektor, koji je tražio od igrača da ‘spuste loptu’, kasnije se dotakao ove teme na konferenciji:

“Sve je u redu, ali pošto nije igrao prvo poluvreme, malo se umorio u trećoj četvrtini. Vratio se posle na teren, videli ste da je sve u redu. Rekao sam igračima da mora da se ispoštuje saigrač. Razumem igrače koji traže svoju šutersku formu, alli moramo da shvatimo neke stvari. Nikola je pokazao dosta toga, najviše u odbrani gde se mnogo trudi i zagradi svaki skok. Treba da razmišljamo tako da lopta nekad ide manje spolja, a više unutra. To su čitanja situacija, nije to sebičnost, niti tako nešto kod nas postoji“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*