Nije sramota, ali je katastrofa…

FIBA

Srbija je doživela težak udarac, Španci su ih potpuno nadigrali u odlučujućem meču za prvo mesto, bilo je 81 – 69.

Prva četvrtina je izgledala dosta dobro. Obrana je funkcionirala, napad je bio relativno tečan i na prvi odmor se otišlo s prednošću. U drugom periodu Scariolo postavlja box na one zonu, u kojoj Bogdana vijaju Ribas ili Rubio, a ostali su u zoni. Konfuzija je zavladala, nekoliko napada nije iskorišteno, a ekipa kao što su Španci to sigurno neće propustiti. Prešli su u vodstvo s nekoliko polukontri i kontri. Srbija se dosta mučila na tu obranu, Jokić i bekovi zasada nisu pronašli neko kvalitetno rješenja za razbijanje te obrane. Bogdanović drži Srbiju u igri, preuzeo je odgovornost u posljednjim minutama druge četvrtine i uspio održati pristojan minus.

Milutinov se također može pohvaliti dobrim poluvremenom, Hernangomez će ga sigurno jako dobro zapamtiti. Na poluvrijeme se otišlo sa trojkom Llulla u posljednjim sekundama, koja je donijela +8 Špancima.


Drugi dio utakmica nažalost nije donio ništa dobro za Srbiju. Iznerviran sudačkim odlukama, koje su u najmanju ruku bile diskutabilne u drugoj i trećoj četvrtini, Nikola Jokić je zaradio isključenje. Nakon evidentnog faula Marca Gasola, svirana je mrtva lopta. Jokić je protestirao, ipak malo ishitreno, i dobio je tehničku grešku. Uz to, imao je i nesportsku iz prvog dijela što je značilo automatsko isključenje. Prestroga odluka, pogotovo zato što je došla nakon sudačke pogreške, odnosno nedosuđenog faula.

Srbija je totalno ispala iz ritma. Što zbog sudaca, što zbog isključenja. Rubio je nemilice ubacivao lude šuteve s jedne noge, dok Srbija nije mogla ubaciti ni zicer na drugoj strani. Bogdanović je dao tračak nade u posljednjoj dionici, no Gudurić, Lučić i Raduljica promašuju čiste zicere i Španija se provlači.

Ovu utakmicu Srbija je teško mogla dobiti. Ruka je jednostavno drhtala, Gudurić i Bjelica su bili neprepoznatljivi. Jokić je odigrao nešto lošiju utakmicu do isključenja. S nekolicinom igrača koji nisu bili na razini, teško se može dobiti. Sada je na redu Argentina. Vjerujemo u ove momke, sigurno će se konsolidirati prije četvrtfinala, te će zasigurno izvući pouke iz ovog poraza.

Bogdanović je opet bio maestralan. Ubacio je 26 poena uz 10 skokova i 6 asista. Nitko osim njega nije bio dvoznamenkast. To dovoljno govori o raspoloženju ostalih igrača u redovima Srbije. Rubio je ubacio 19, Claver je stavio 14 a Gasol 11 poena u pobjedničkoj ekipi.

Nemanja Bjelica odigrao je jednu od najlošijih utakmica u dresu reprezentacije Srbije. Završio je meč sa samo tri poena, nijednim iz igre. Imao je dosta problema i u obrani, ali nije se libio priznati poraz.

“Nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Ovo je težak poraz, ali idemo dalje… Bit će malo teže, ali u četvrtfinalu smo. Trebamo odmor i što prije zaboraviti ovaj poraz. Ne mogu reći da je sramota, ali odigrali smo katastrofalnu utakmicu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*