Tamnoputi Korejac, ‘ubica’ sa Zelanda, i naš – Bogdan!

Guna Ra iz Koreje, Corey Webster sa Novog Zelanda, Tunižanin Salah Mejri i naš Bogdan Bogdanović igrači su koji su individualno obeležili prva dva kruga na Svetskog prvenstvu u Kini.

Guna Ra, odnosno Ricardo Ratliffe, naturalizovani Amerikanac koji nastupa za Koreju najbolji je strelac i skakač u dosadašnjem delu SP, dok je naš Bogdan imao zaista sjajan učinak – u 5 mečeva beležio je 20.6 poena, 4.6 asistencija, 4.2 skoka uz šut za tri poena 54.5 posto i 18 pogođenih trica!

Najbolji strelci: Bogdan šesti

Koreanac Guna Ra sa 23 poena u proseku najefikasniji je nakon prva dva kruga, a prati ga dvojac iz Okeanije – ubica sa Novog Zelanda Corey Webster sa 22.8 i Patty Millsa iz Australije sa 21.8 poena.

Bogdan Bogdanović nalazi se na šestom mestu najboljih strelaca, sa 20.6 poena po meču.

FIBA

 

Skokovi: Dominanti Ra

Koreanac je najbolji skakač prvenstva sa 12.8 uhvaćenih lopti po meču, a slede Iranac Haddadi sa 10.8 i Salah Mejri iz Tunisa sa 10.2 skoka po meču.

Nikola Jokić je najbolji skakač srpskog tima (6.6 skokova) i deli 24. mesto, dok je Crnogorac Nikola Vučević 27. sa 6.4 skoka po meču.

FIBA

 

Schroder predvodi asistente

Nemački reprezentativac, Dennis Schroder predvodi listu najboljih asistenata sa 9.4 asistencija po meču, a na drugom mestu su Satoransky iz Češke, odnosno play Argentine Facundo Campazzo.

Stefan Jović je na 10. mestu sa 5.6 asistencija po meču, a Bogdan Bogdanović 18. sa 4.8 uspešnih dodavanja.

 

Semih Erden iz Turske je najgrublji igrač turnira (4.2 lične po utakmici), dok je Nikola Jokić na 8. mestu kada su izgubljene lopte u pitanju (3.2).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*