Ovo nam je Scola!

Srbija nije uspjela. Argentina je pobijedila Srbiju 97-87 u četvrtfinalnom dvoboju. Loša obrana, konfuzan napad se nastavio kao i na utakmici protiv Španjolske. Argentina je šutirala izvan svoje pameti, no ipak i obrana Srbije je imala prste u tome. Rano je za detaljne analize jer Srbija još ima da odigra mečeve za plasman od 5. do 8. mesta koji su važni za plasman na OI.

“Ovo nam je Scola,” sigurno je najbolji komentar koji se pojavio na društvenim mrežama jer upravo je najstariji igrač ‘gaučosa’ – Luis Scola pokazao kvalitet, liderstvo i povukao je kada je trebalo a meč je završio sa 20 poena!

U prvu četvrtinu se ušlo dosta nervozno. Campazzo se zaigrao, podijelio nekoliko asista i pokaza da će biti prava napast za obranu Srbije. Spuštanjem lopte u reket uspjeli smo održavati priključak, a koncem četvrtine imali smo priliku i doći u vodstvo, no zbog nespretnosti u napadu Argentina na prvi odmor odlazi sa 2 poena prednsti.

Ulaskom Marjanovića umjesto Jokića osjetio se pad u igri. Suci baš i nisu svirali kontakte pod obručem našem centru, on se nije najbolje snašao i nabrzaka napravio 3 faula. Tek ulaskom Simonovića Srbija ubacuje svoju prvu trojku na utakmici. S druge strane činilo se da Argentina ne može promašiti. Šutirali su trojke u prvom dijelu  9/16, a za dva poena 10/19. Pomalo nevjerovatan put. Srbija je očekivano u velikoj prednosti u skoku, 25-8 i to je ono što nas drži u igri.

Vladimir Lučić je vjerovatno postao “vlasnik” najbolje blokade Prvenstva. Spasio je kontru i “muški” zalijepio Fjellerupa.


Drugi dio bolje otvara Srbija koja je uspjela prići, čak i preći u vodstvo. Ali kada god su došli na poen ili poveli, Argentina je uzvratila. Kontrom, trojkom, skokom u napadu. Nešto se uvijek zbivalo kod njih, dok je obrana Srbije prečesto statirala. Nije bilo rješenja za bekove Argentine, pogotovo Campazza koji je totalno uneredio obranu Srbije. Za koju slobodno možemo da je danas odradila katastrofalan posao. U posljednjoj dionici činilo se kako Srbija preuzima konce igre, imali su prednost i napad, no Scola je dočekao Jokića, blokirao pokušaj polaganja. Naravno, kontra – trojka i Argentina se vratila. Od tog trenutka Bjelica je na kratko vratio nadu, pa i Bogdanović, ali do preokreta nije došlo.

Bogdanović je ubacio 21 poena unatoč tome da ga je obrana Argentine konstantno udvajala. Jokić je dodao 16, dok je Bjelica stavio 18 poena. U redovima Argentine Campazzo je odigrao sjajnu utakmicu. Ubacio je 18 poena te je podijelio čak 12 asista. Nerješiva enigma za Srbiju. Scola je veteranski ubacio 20 poena, a Garino je dodao 16.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. SP 2019 - Pravi test za Amerikance - Ostatak Sveta
  2. SP 2019: Ko su sada najveći favoriti za zlato? - Ostatak Sveta
  3. Košarkaška Scola: Argentinska ikona i čovek od materijala za medalje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*