Bogut se “pomladio” i izbacio uporne Čehe

Nakon sjajne utakmice Francuske i Amerike, na teren su izašle reprezentacije Australije i Češke. Gledajući dosadašnju formu na Prvenstvu, ovo je bio duel dva možda i najugodnija iznenađenja Prvenstva. Australija nije izgubila niti jednu utakmicu dosada, a imali su teške protivnike, Kanadu, Litvu i Francusku. Česi su izbacili MVP-a Giannisa i Grke te sjajnom timskom košarkom iznenadili mnoge. Australija je pokazala zašto je dosada neporažena i sa 82-70 došla do polufinala.

Utakmica je bila u egalu gotovo cijelo vrijeme. Kada god su Australci mislili da su uspjeli prelomiti meč, Česi se vraćaju. Prvo poluvrijeme se igralo koš za koš. Česi su preko Aude, Bohacika i Satoranskog konstatno prijetili, dok je Australija borbenoću, te fizičkom nadomći pod košem uspjela održavati kakvu takvu prednost. Nakon odmora Australija spaja nekoliko dobrih napada, Goulding je ubacio dvije trojke, a Bogut je bio nerješiva enigma u postu. Odlaze na 10 razlike, kasnije i povećavaju do 15, činilo se kako će napokon prelomiti meč.

Uporni Česi se trojkama opet vraćaju u meč, a ubačajem Satoranskog dolaze na 7 poena minusa. Mills je na kraju uzeo loptu, pogodio prvo trojku za 10 poena prednosti, a nakon što je Satoransky promašio ulaz na drugoj strani, stvari su bile gotove. Ingles i Delly su odigrali napadački relativno tih meč, no Bogut je u postu radio što je htio. Ubacio je nekoliko poena, sjajno razigravao suigrače i jedan je od glavnih faktora u pobjedi.

Mills je opet bio sjajan i istaknuo je kandidaturu za MVP-a Prvenstva. Ubacio je 24 poena uz odličnih 9/15 iz igre. Goulding je dodao 14, a Bogut je ubacio 10. U redovim Čeha Satoransky je bio na rubu triple double učinka. Falio mu je samo jedan skok, ubacio je 13 poena uz isto toliko asista, te 9 skokova. Auda je igrao izvan pameti, ubacio je 21 poena, a i dvije trojke kojima je dao nadu Česima na kraju a preokret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*