Orlando vjeruje u Fultza

Screenshot/Twitter

Ponajveća misterija NBA Lige u posljednjih nekoliko sezona je Markelle Fultz. Misteriozna povreda ramena uzela mu je već dvije sezone. Na koledžu je bio strašan igrač, no još uvijek čekamo da nešto slično pokaže i u NBA Ligi. Njegova sadašnja ekipa Orlando Magic ima povjerenja u njega. Odlučili su iskoristiti opciju te dodatni aktivirati i 4. godinu njegovog rookie ugovora. Posljednja, četvrta godina vrijedna je 12,3 miliona $.


Uspio je dobiti izlaznu kartu iz Phille, tradean je u Magic, ali još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za njih. Povreda još uvijek nije zaliječena do kraja, a i dalje muku muči s ramenom koje mu zadaje ogromne probleme sa šutom.

Misteriozna povreda i dve godine agonije za prvog picka iz 2017

Prema riječima iz Orlanda, Markelle napreduje punom parom, te su izuzetno zadovoljni njegovim napretkom. -“Ne bih previše ulazio u detalje, no radi jako kvalitetno s našim trenerima i prezadovoljni smo s napretkom.”-rekao je GM Magica.

Osim Markellea vraća se i Mo Bamba koji je propustio većinu svoje rookie sezone. S njih dvojicom u dobroj formi, cijela slika ekipa Magica se mijenja. Ove sezone su izborili playoff, ako uspiju zadržati Vuča, a gore navedeni dvojac se u potpunosti oporavi, imati ćemo još jednu ozbiljnu ekipu na Istoku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*