Posljednji dragulj Thundera

Proteklo ljeto je toliko “protreslo” stvari u Ligi da su se dogodile stvari koje smo mislili da su nemoguće. Najveće promjene napravila je ekipa Thundera. PG i West su se usuglasili kako ovo ne ide nigdje, dogovorili rastanak, a Presti je vrlo brzo pronašao kupce za obojicu. PG-ev odlazak možda i nije toliko iznenađenje, no vidjeti Russella Westbrooka u drugoj ekipi je nešto na što ćemo teško naviknuti.

Oklahoma Thunder 2018-2019: Lillard otvorio vrata novog rebuildinga

PG je Prestiu donio čak 7 budućih pickova, Galinaria i mladog Shai Gilgeous Alexandera. Ukoliko uspiju održati Gallu zdravim imaju osiguranu dobru produkciju na četvorci. Pokazao je svu raskoš svog šuta na nedavom Svjetskom Prvenstvu gdje je bio nedvojbeno najbolji Talijan na Prvenstvu. Shai je odlično odradio prošlu sezonu. Pokazao je izuzetan potencijal u obrani i vjerovatno je najbolji zalog za budućnost na ovom rosteru Thundera. Nedugo nakon PG-a još veći šok u Oklahomi. Dugogodišnji junak domaćih navijača, Russell Westbook otišao je u Texas, kod starog prijatelja Jamesa Hardena.

Steven Adams, centar OKC-a, jedan je od najosebujnijih likova današnje NBA. Momak sa Novog Zelanda, atipične harizme i antijunak moderne košarkaške igre, poznat je po svojim brkovima, neverovatnoj snazi, i lojalnosti – Oklahomi i svom saigraču Russellu Westbrooku. Dobroćudni centar postupno je napredovao, te je stigao do statusa ponajboljeg centra Lige. Draftan je sada već davne 2013. godine kao 13. pick. Period snalaženja trajao je dosta dugo, iako je Adams od početka svoje NBA karijere davao naznake da bi mogao biti prava zvijer. Svoje najjače oružje, skok u napadu iskazao je već u prvoj sezoni kada je u limitiranoj minutaži pokupio čak 14% ofenzivnih skokova Thundera po utakmici. Najbolja mu je bila prošla sezona, kada je imao čak 16,6%. Ove sezone je pak samo Drummond bolji od njega u ofenzivnim skokovima. Zbog snažne građe postavlja možda i “najtvrđe” blokove u Ligi, a tijekom svih ovih godina razvio je sjajnu kemiju sa sada već bivšim suigračem Westbrookom.

Sjajan je timski igrač i jedan od najduhovitijih igrača Lige. Snažni centar Thundera je već nekoliko puta pokazao svoju duhovitu stranu.

“Šutirati mogu, no pogoditi…”

Trashtalk protiv Garnetta je izbjegao tako da se “pravio Englez” , dok je s Kanterom je bio nerazdvojan. Adams je posljednji ostao u timu Thunderu od “stare ekipe.” Cilj Prestia je jasan. Potpuni rebuilding. Što znači da je od prije nekoliko dana i Adams na trade blocku. Posljednji dragulj Thundera napušta ekipu. Oklahoma je jasna u svojih zahtjevima. Traže mladog igrača, pickove, te preuzimanje ponekog lošeg ugovora. Čini se dosta za igrača koji u prosjeku zabija 13,9 poena te ima 9,5 skokova. Srećom brojke nisu sve, jer ono što Adams može donijeti ekipe je puno više od poena. Svakako je tijekom godina postao puno bolji finišer nego prije, no to nije njegov glavni zadatak. Ekipi u borbi za naslov, igrač poput Adamsa može donijeti potrebnu razliku. Oklahomu je “preuzeo” Chris Paul koji će izgleda ove sezone biti mentor mladim igračima, te pokušati nekako izboriti playoff na strašno jakom Zapadu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*