Ne bodi se s rogatima!

Na nedavmo održanom Svjetskom Prvenstvu u Kini vidjeli smo da je to potpuno drugačiji svijet. Pristup internetu je onemogućen, zakoni su stiktni i rigorozni, a Kinezi su poseban narod. Trenutno je u Kini loša politička situacija. Borba je za demokraciju, ukratko Kina želi provući zakon o izručenju iz Hong Konga, naravno većina na to ne pristaje. Neredi su u Pekingu i Hong Kongu,a već nekoliko mjeseci traju protesti protiv vlade.

Genijalni GM Rocketsa Daryl Morey nepromišljeno je izbacio tweet u kojem podržava demokrate i staje protiv kineske vlade. Kako smo već naveli, Kinezi su rigorozni i vrlo brzo su slijedile posljedicu. Zbog tog tweeta, vlada Kine, Kineska košarkaška Liga i pojedini nezavisni biznismeni prekinuli su sve veze sa Rocketsima, kao posljedica ovog tweeta. Popravak štete je počeo odmah, Morey je izbrisao tweet, i Rocketsi i sam Morey su objavili kako njegovo osobno stajalište nema veze sa stajalištem same ekipe, no bilo je prekasno.

Iz tog razloga, Morey bi mogao ostati bez posla. Genijalni analitičar tako se našao u političkom ratu, ne možemo baš reći ni kriv ni dužan, jer tweet je ipak poslao. Također, možemo reći i da je odluka kineske vlade malo prerigorozna, no takva je situacija u Kini oduvijek. Kada uzmemo u obzir koliko NBA Liga ulaže u Kinu i koliko je to zapravo tržište, razmatranje otkaza Moreyu, bez obzira koliko on bio dobar, je na neki način i logična odluka. Koliko god Morey bio dobar, ukoliko Rocketsi izgube kinesko tržišze, biti će ne velikom velikom gubitku.

Odluka još uvijek nije donešena, no ovim potezom Morey bi si mogao zavijek zatvoriti vrata NBA Lige. Šteta za tako genijalnog GM-a koji na sve načine od Rocketsa pokušava napraviti contendere. Ove sezone sve je šokirao dovođenjem Westbrooka, no moramo priznati da Rakete nikada nisu bile bliže borbi za prsten. Većina zasluga za tome idu Moreyu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*