Moćni Curry izdominirao ‘vukove’

screenshot

11. oktobra

Voriorsi su savladali Minesotu Timbervulvs sa 143:123, a Kari je za samo tri četvrtine postigao 40 poena. Stef je šutirao sjajno iz igre (14/19, trojke 6/9), a još je i dodao šest skokova i isto toliko asistencija.

Dobar meč za Voriorse odigrao je i Dianđelo Rasel (16p i 5as), dok je Drejmond Grin imao osam poena, pet skokova i sedam asistencija.

8. oktobra

Svoje prve NBA minute odigrao je Marko Gudurić. Mempihs Grizzliesi pobijedili su New Zealand Breakerse 108-94, a Marko je odigrao odličnu utakmicu. Ušao je s klupe, te dobio čak 17 minuta koje je sjajno iskoristio. Ubacio je 14 poena uz samo jedan promašen šut iz igre. Najveća zvijezda ekipe mladi Jaren Jackson Jr ubacio je 18 poena, a uspio je završiti i na “posteru”.

Odličan debi za svoju novu ekipu imao je Mario Hezonja. Počeo je utakmicu s klupe, ali to ga nije spriječilo da bude ponajbolji pojedinac u svojoj ekipi. Nuggetsi su na kraju stigli do 105-94 pobjede, iako su odmarali Jokića u ovoj utakmici. Hezonja je u debiju dobio 20 minuta, ubacio je 12 poena uz 6 skokova, te bio najbolji strijelac ekipe. Imao je i jedno sjajno zakucavanje čime je samo okrunio dobru partiju.


Dugoočekivani “rookie” Michael Porter Jr napokon je zaigrao. Ostavio je odličan dojam, odigrao je kvalitetnih 17 minuta, te ubacio 9 poena. Čini se da je povreda daleko iza njega i da su Nuggetsi dobili još jedno opasno oružje.


Utakmica Sixersa i Gaunghzou Lionsa odlučena je već u prvoj četvrtini, no jedan pogodak na +38 se slavio kao da je osvojen naslov. Ben Simmons je sredinom treće četvrtine ubacio svoju prvu trojku u NBA karijeri. Embiid i klupa su poludjeli.

Simmons je bio i najbolji u Sixersima u uvjerljivoj pobjedi. Ubacio je 21 poena uz 8 skokova i 7 asista, dok je Embiid dodao 17.

U prvoj predsezonskoj utakmici Mavsi su odmarali svoj udarni dvojac Dončić – Porzingis, a Thunderi su po prvi puta sa novim playmakerom Chris Paulom, došli do 119-104 pobjede. Utakmicu je obilježio sudar divova Stevena Adamsa i našeg Bobana Marjanovića, pomalo neočekivano za njih. Prvi poeni za Thundere u ovoj utakmici pripali su Adamsu koji je pogodio trojku! Prvu u karijeri, a čak nije bila niti s istekom napada, već se Adams odvažio na šut iz kuta – i pogodio.

Nedugo zatim na parket je ušao Boban Marjanović, te uzvratio Adamsu istom mjerom.

Chris Paul se nije previše isticao u ovoj utakmici, odigrao je samo 17 minuta i ubacio 6 poena. Zato je Gilgeous Alexander dominirao sa 24 ubačaja, dok je Adams dodao 17. U redovim Mavsa Kleber i Justin Jackson su ubacili po 14 poena.

7. oktobra

Russell Westbrook i službeno je debitirao za Rocketse protiv aktualnih prvaka Raptorsa. Houston je na kraju ispustio pobjedu, unatoč još jednoj odličnoj utakmici Jamesa Hardena. Raptorsi su uzeli 134-129 pobjedu. U svom prvom nastupu West je bio starter, a igrao je samo 21 minut. Nije pružio lošu predstavu, iako je očito da će biti potrebno još uigravanja. Meč je završio sa 13 poena, 6 asista, no i 5 izgubljenih lopti. Harden je ubacio 34 poena uz 7 dodavanja, te sjajnih 11/14 iz igre.

Prvake je predvodio Siakam sa 24 ubačaja, a pomoć je imao u Ibaki koji je ubacio 18, te VanVleetu sa 16 poena.

Prvi pick i čovjek oko kojega je “uskrsnula” franšiza Pelicansa debitirao je u novom dresu protiv Hawksa. I to na kakav način. Prvi poeni su bili zakucavanje, a vrlo brzo je “dobio” i svoj prvi NBA poster. Utakmica je bila iznenađujuće puna tempa, nešto što rijetko viđamo ovako rano u predsezoni. No, Hawksi i Pelicansi su pokazali kojim stilom planiraju igrati narede sezone. Pobjedu su na kraju odnijeli Pelicanse, 133-109.

Zion se pokazao u odličnom svjetlu, te pokazao da će biti problem i za NBA čuvare. Meč je završio sa 16 poena i 7 skokova, a odličan meč je odigrao i Holiday sa 21 poena, te Ingram sa 19 ubačaja. S druge strane Bembry je bio najbolji strijelac sa 16 poena, dok je Len s klupe dodao 14.

6. oktobra

Košarkaši Lakersa pobedili su Golden State Warriorse 123 – 101, u prvom predsezonskom meču. Sjajnu partiju u debiju ostvario je Anthony Devis. Za 18 minuta je dao 22 poena, ima 10 skokova, uz dve asistencije i 9 od 16 iz igre.  Lebron James je postigao 15 poena i podelio osam asistencija.

“On je životinja,” rekao je posle utakmice trener Lakersa Frank Vogel.

Kod Warriorsa je najefikasniji bio Steph Curry sa 18 poena.

Prethodne noći odigrana su još dva duela. Orlando je pobedio Spurse (125 – 89), Jazzeri australijsku ekipu Addelaide 36ers (133 – 81). Navijače Magica oduševila je sjajna partija mladog centra Mo Bambe koji je postigao 18 poena, imao je 7 skokova i 3 blokade. Za Magic je debitovao i Markelle Fultz, nekada prvi pick na draftu koji je stigao prošle sezone iz 76ersa u želji da oživi karijeru.

5. oktobar

Brooklyn Netsi nisu imali težak posao protiv ekipe France, bilo je 137 – 89, a Taurean Prince bio je najefikasniji sa 22 poena. Odličnu partiju sa klupe pružio je i Džanan Musa koji je meč završio sa 18 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

4. oktobar

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica su ostavili solidan utisak i postigli po 14 poena u porazu Kingsa od Pacersa (131 – 132).

Bogdanović je igrao 28 minuta, šutirao 5/7 iz igre (3/5 trojke) uz 7 asistencija i 2 skoka. Bjelica je bio na parketu 22 minuta (nije ulazio u produžetku), šutirao je 4/9 iz igre (2/5 trojke) uz 5 skokova, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu.

U drugom predsezonskom duelu košarkaši Rocketsa pobedili su Clipperse 109 – 96, u predsezonskoj utakmici. Kod pobednika se istakao James Harden, sa 37 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Za Rocketske na ovom meču nije igrao Westbrook. Na drugoj strani nismo videli Paula Georgea i Kawhi Leonarda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*