Atlantic 2019 – 2020: Najjači na Istoku postali još jači

Divizija koja je prednjačila na Istoku, Atlantic i naredne sezone bi trebala ostati na vrhu. Dali su NBA prvaka, Raptorse, koji neće biti jaki kao prošle sezone, no zato su Sixersi, Netsi, hajdemo reći i Knicksi ojačani u novoj sezoni. Boston je ostao bez Horforda, Irvinga efektno nadomjestio Kembom, a pravi iskorak se očekuje od mlade jezgre. Ova divizija bi trebala biti najnapetija na Istoku, čak 4 od 5 ekipa su kandidati za playoff, a nekim čudom možda se i Knicksi ovdje ušuljaju. Krenimo s pregledom Atlantic divizije.

TORONTO RAPTORS

IN- Terence Davis (R), Dewan Hernandez (R), Rondae Hollis-Jefferson (BKN), Stanley Johnson (NOP), Cameron Payne, (WAS)

OUT- Danny Green (LAL), Kawhi Leonard (LAC), Jeremy Lin, Jordan Loyd, Jodie Meeks, Eric Moreland (OKC).

Toronto Raptorsi su po prvi puta u povijesti došli do prstena. Mejri je prošle sezone vidio kako nema više smisla, doveo Leonarda i Greena i stvorio konkurentnu ekipu. Nažalost, sreća je trajala samo jednu sezone, no za navijače Raptorsa i više nego dovoljno. Činilo se kako će Leonard ostati s ekipom s kojom je stigao do prstena, no odlučio se za odlazak u Los Angeles. S njim je i veteran Green spakirao kofere, a to su praktički jedine bitne promjene u ekipi Raptorsa. Osjeto su slabiji, samo zbog Leonarda koji je među najboljim igračima Lige. Ostatk rostera je ostao relativno isti. Playmakerse pozicije zauzimaju Lowry koji je produžio ugovor, te ukoliko stvari ne krenu zacrtanim putem, mogao bi biti prvi na listi za odstrel, te van Vleet. Od novih igrača valja izdvojiti Hollis Jeffersona koji bi mogao pokriti rupe u obrani odlaskom Leonarda, te Stan Johnson vječiti potencijal od kojega su čak i Pistonsi odustali. Playoff ne bi smio biti upitan za Raptorse, ipak su tu i dalje Siakam, Gasol, Lowry i ostatak mašinerije. Osim tradea Lowrya vidjeti ćemo hoće li se odlučiti i dati max ugovor Siakamu, te hoće li njega izabrati kao novog franšiznog igrača.

BOSTON CELTICS

IN- Carsen Edwards (R), Tacko Fall (R), Javonte Green (R), Enes Kanter (POR), Romeo Langford (R), Yante Maten (MIA), Vincent Poirier (R), Max Strus (R), Kemba Walker (CHA), Tremont Waters (R), Grant Williams (R).

OUT- Aron Baynes (PHX), P.J. Dozier (DEN), Jonathan Gibson, Al Horford (PHI), R.J. Hunter, Kyrie Irving (BKN), Marcus Morris (NYK), Terry Rozier (CHA), Guerschon Yabusele.

Gotovo čitava petorka Bostona nije više u ekipi. Baynes, Horford, Irving i Morris su pronašli nove ekipe, a jedino je Tatum ostao vjeran zelenoj boji. Stvari nisu išle kako su trebale i Boston je razočarao prošle sezone. Zato i imaju ovoliko promjena u ekipi. Samo što Ainge nije računao i na odlazak Horforda, kamena temeljca ove ekipe. I to je otišao u redove najvećih rivala, Sixerse. Horford će biti nenadomjestiv za Stevensa i Boston, pogotovo kada uzmemo u obzir da sada na centru imaju mladog Williamsa, te Kantera koji obrambeno nije niti blizu Big Alu. Bekovsku poziciju su efektno riješili, stigao je Kemba Walker umjesto Irvinga i tu će njih dvojica imati otprilike sličnu produkciju. U narednoj sezoni najviše se očekuje od mladog dvojca Brown Tatum. Prošla sezona je bila korak unatrag za obojicu, a isto su i sami priznali. Osim od njih, velika očekivanja Stevens ima i od Haywarda. Prošla je čitava jedna sezona od strašne povrede, i ukoliko će se Gordon ikada vratiti na stari nivo, to će biti u ovoj sezoni. U predsezoni je izgledao jako dobro, počeo je opet snažno ulaziti pod koš, kao da je strah nestao. No, tek trebaju početi prave utakmice, kada ćemo vidjeti hoće li ipak biti nešto od Haywarda.

PHILADELPHIA 76ERS

IN- Trey Burke (DAL), Al Horford (BOS), Raul Neto (UTA), Kyle O’Quinn (IND), Norvel Pelle (R), Josh Richardson (MIA), Marial Shayok (R), Matisse Thybulle (R).

OUT- Jimmy Butler (MIA), Amir Johnson, Boban Marjanovic (DAL), T.J. McConnell (IND), Greg Monroe, J.J. Redick (NOP), Jonathon Simmons.

Sad ili nikad za Phillu…Težak poraz od Raptorsa, natjerao ih je da još ojačaju ekipu i da još spremniji uđu u narednu sezonu. Obrana će im biti granitna, gotovo da možemo odmah sada pretpostaviti da će imati najbolju obranu Lige. Embiid i Horford pod koševima, Simmons i Richardson na perimetru, te su još uzeli i najboljeg obrambenog među svih rookiema – Matissea Thybullea. Imaju rješenja za svaki napad Lige, dok njihova prva petorka stvarno izgleda zastrašujuće. Imali su dosta i sreće, jer Butler je obznanio kako će otići ali odlučio je otići u ekipu koja nema prostora na capu. Tako da su Sixersi onda morali dobiti nešto zauzvrat. Stigao je Josh Richardson, najbolji igrač Heata prošle sezone. Strašan obrambeni igrač, koji će dodatno učvrstiti perimetar Sixersa. Simmons je napredovao i pogodio je svoju prvu trojku u karijeri! Embiid je rekao kako će poraditi na kondiciji i ne možemo se oteti dojmu da je dolaskom Horforda i Richarsona, Sixersi polako ali sigurno postali glavni favorit na Istoku.

BROOKLYN NETS

IN- Wilson Chandler (LAC), Nicolas Claxton (R), Kevin Durant (GSW), Henry Ellenson (NYK), Kyrie Irving (BOS), DeAndre Jordan (NYK), David Nwaba (CLE), Taurean Prince (ATL), Garrett Temple (LAC), Lance Thomas (NYK), C.J. Williams (MIN).

OUT- DeMarre Carroll (SAS), Allen Crabbe (ATL), Ed Davis (UTA), Jared Dudley (LAL), Treveon Graham (MIN), Rondae Hollis-Jefferson (TOR), Shabazz Napier (MIN), D’Angelo Russell (GSW)

Ako je Leonard uzburkao strasti ovo ljeto, što reći za ekipu Netsa. Doveli su dva ponajveća kapitalca na tržištu, Kevina Duranta i Kyriea Irvinga. May je napravio genijalne stvari s Netsima. OD ekipe koja nema budućnost, odnosno ekipa koja je dala ama baš sve assete u Boston, stigli su do toga da su u jednom prijelaznom roku doveli Duranta i Irvinga. Istina, Duranta neće biti cijele sezone zbog povrede tetive, no zato je on doveden kako bi dominirali narednih sezona. Irvinga će odraditi dio posla umjesto Russella kojega su poslali u Warriorse, tako da im efikasnost, odnosno rezultat ne bi trebao patiti. Također, stigao je i Deandre Jordan koji sigurno još imaju koju kvalitetnu sezonu u nogama. Odlična je stvar što nizu izgubili gotovo niti jednog bitnog igrača, tj doveli su još bolje zamjene. Stigao je i mlado krilo Hawksa  Taurean Prince koji će olakšati prijelazni period bez Duranta. Netsi ove sezone neće napraviti neke nevjerovatne stvari, ipak sam Irving nije dovoljan. No playoff je zagarantiran, a od narede sezone, na Netse bi trebali ozbiljno obratiit pažnju.

NEW YORK KNICKS

IN- RJ Barrett (R), Ignas Brazdeikis (R), Reggie Bullock (LAL), Wayne Ellington (DET), Taj Gibson (MIN), Marcus Morris (BOS), Elfrid Payton (NOP), Bobby Portis (WAS), Julius Randle (NOP).

OUT– Henry Ellenson (BKN), Billy Garrett, Mario Hezonja (POR), Isaiah Hicks, John Jenkins, DeAndre Jordan (BKN), Luke Kornet (CHI), Emmanuel Mudiay (UTA), Lance Thomas (BKN), Noah Vonleh (MIN)

Ponekada je stvarno jako teško biti navijač Knicksa. Imali su stvarno puno prostora pod capom. Spominjali su se redom: Durant, Irving, Leonard, gotovo svi slobodni agenti su bili već “jednom nogom” u New Yorku. Doživjeli su težak udarac, niti jedan od FA nije izabrao Knickse koji su onda panično krenuli trošiti novce. Okej, morali su potrošiti kako ne bi plaćali penale, no doveli su čak 4 krilna centra!?? I to na poziciji na kojoj imaš dva najperspektivnija igrača u Knoxu i Robinsonu. Redom su stizali Randle, Morris, Gibson i Portis. Četvorica krilnih centara, a kada bi ukombinirali su četvoricu onda bi tek dobili kvalitetnog NBA igrača. Izuzetak je Randle koji će sada morati dokaza kako nije samo pumpao brojke u Pelicansima. Najveće stvari se očekuju naravno od Barreta koji je označen kao spasitelj Knicksa. U kakvoj su situaciji sada, mislim da ih niti puno bolji igrač ne bi izvukao.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*