Mora i može bolje!

Dario Šarić

Preseason Stats

Šarić je prošle sezone u potpunosti osjetio surovost NBA Lige. Bio se odlično uklopio u sistem Sixersa, igrao je izuzetno zahvalnu košarku. Brown, navijači i suigrači su ga obožavali. No, onda je stigla prilika da dovedu Jimmy Butlera koji je nedvojbeno bolji igrač od Darija. Tako je on otišao put hladne Minnesote. Tamo se nije snašao, najviše zbog samog stanja u Wolvesima. Uspio je povezati nekoliko dobrih utakmica, ali vidjelo se kako se još uvijek snalazi. Koncem sezone je opet promijenio ekipu. Što se tiče samog funkcioniranja franšize, nije se baš usrećio. Završio je u Sunsima, možda i najdisfunkcionalnijoj franšizi u NBA. Tamo se stvarno ne zna tko pije, a tko plaća, ali dobra je stvar što na njegovoj poziciji postoji deficit u Sunsima. Lako je moguće da uskoči odmah u petorku na mjestu četvorke. Ako uspije pronaći šutersku formu i tako kažnjavati udvajanja na Aytonu i Bookeru, Dario će vrlo brzo postati neizostavan član rotacije Sunsa. Sigurno na to i cilja, a sistem igre bi mu trebao odgovarati.

Nije mu potrebna lopta da bi bio koristan, a s vremenom je postao pouzdan šuter, a svi znamo da ostale kvalitete koje posjeduje. Očekujemo puno bolji status i igre za Dario.Slično i on razmišlja. -“Nisam uopće tužan zbog tradea, dapače sretan sam. Smatram da nisam dobio dovoljno prilika u Minnesoti, te da će se sada to promijeniti. Zadovoljan sam zamjenom”- rekao je Dario.

Uvijek je sunčano u Arizoni!

Bogdan Bogdanović

Preseason Stats

Sezona odluke za Bogdana. Prava je šteta što je u prošlu ušao povređen, pa je gotovo cijele sezone tražio formu. Uvijek ga je neka sitnica ometala. Sada je potpuno zdrav, a na Mundobasketu je pokazao da je možda i najbolji bek šuter u Europi. Svjestan je kvalitete koju posjedu, pa je iz tog razloga odbio stvarno velike novce od Kingsa kako bi prijevremena produžili ugovor. Siguran je u sebe i smatra da ga čeka sezona karijere. Slažemo se s njime. Koncem ove sezone postaje zaštićen slobodan igrač, što znači da ukoliko obje strane žele dogovor moguć je i na kraju sezone. Bogdan se nada da će naplatiti svoje dobre igre, a ponavljamo – nakon onakvog Mundobasketa sigurni smo kako će dominirati i u NBA. Mali problem bi mogla biti velika gužva u Kingsima, pogotovo zato što mu je direktan konkurent Hield potpisao novi gotovo 100-milionski ugovor. No, prošle sezone Bogdan je bio predvodnik druge petorke i praktički playmaker, a utakmice je završavao s prvom postavom. Odnosno s Foxom i Hieldom u petorci. Sigurno će i Walton na sličan način koristiti Bogdana, ali nije isključeno kako mu možda pruži priliku i u startnoj petorci.

Bogdan – stvarno najbolji!

Mario Hezonja

Preseason Stats

Krajnje je vrijeme da Super Mario pokaže da mu je mjesto u NBA Ligi. Dok je igrao za Knickse imao je svojih bljeskova, no previše puta je bio zamrznut na klupi. Fizdale mu nije do kraja vjerovao, a to možemo pripisati tome da još uvijek ima velike boljke u svojoj igri. Pogotovo u obrani. Napad je još i okej, pogotovo sada kada je napokon počeo spuštati loptu na parket i iskorištavati to što su ga većinom koristili na četvorci u Knicksima. Šut je uvijek bio tu, prodor se nazire, a imao je i nekoliko fantastičnih kucanja prošle sezone. Novu priliku je dobio od Blazersa. Gotovo svake sezone u Portlandu mijenaju dio svoje klupe, a sada je priliku dobio Hezonja. Sudeći po predsezoni, Mario bi mogao biti izuzetno koristan u ovoj ekipi. U nekim utakmicama ne samo da je bio najbolji s klupe, već je bio i najbolji igrač ekipe. Toplo se nadamo da je sada potpuno sazrio, te da su Blazersi dobili kvalitetno rješenje s klupe.

Goran Dragić

Preseason Stats

Dijametralno suprotnu prošlogodišnju sezone je imao Dragić. Sezonu prije toga stigao je do svog prvog Allstar nastupa, bio je najbolji igrač Heata i sve je izgledalo sjajno. No, problemi s koljenom su bili jači od njega, tako da je Dragić odigrao drastično manje utakmica prošle sezone. U više navrata se vraćao na parket, a uvijek bi ga pokosila nova povreda. Ili se koljeno nije oporavilo do kraja, imao je problema i s rukom, te nikako nije uspio uhvatiti konstantu. Ljudi su možda malo i zaboravili na njega, ali vjerujemo da Spoelstra i dalje vjeruje svom prvom beku. Povrede bi sada trebale biti iza njega, a Dragon polako ali sigurno preuzima konce ove ekipe. Siguran je na mjestu prvog beka, a sada uz sebe ima i Jimmy Butlera, te mladog Adebaya i Winslova koji stvarno dobro napreduju. Dragon kao mentor i prvi bek sigurno još uvijek može dosta toga pružiti ovoj ekipi. Samo da je zdravlja, a ako uspije izdržati lako je moguće da Dragon još jednom završi na Allstaru.

Nemanja Bjelica

Preseason Stats

Povrede su nažalost učinile svoje i Nemanja je bio nespreman na Svjetskom Prvenstvu. Igrao je dosta loše i poprilično nervozno, što nikako nije uobičajeno za “Profesora”. Beli je inače stup mirnoće svoje ekipe, hladne je glave te donosi izuzetno kvalitetne odluke na terenu. Potpuno suprotno je bilo na Svjetskom Prvenstvu. Prije samog početka imao je problema s koljenom, a to se pokazalo kao ključni detalj. Nakon toga nikako nije uspio uhvatiti formu u tako kratkom vremenu i Beli je na kraju odigrao dosta loše Prvenstvo. Situacija u Kingsima bi trebala biti nešto drugačija. Prošle sezone je fantastično počeo sezone, možemo slobodno reći da je bio jedan od najboljih u redovima Kingsa. Kako je sezona odmicala Beli je igrao nešto lošije, šuterska forma je dosta varirala, a samim time i njegova minutaža. Za iduću sezonu Beli će morati držati tu konstantnu puno duže. Za vratom mu puše Harry Giles koji će se boriti za novi ugovor, Barnes koji je tek potpisao i to za poprilično veliku svotu. Konkurencija je velika, također od Kraljeva se sada očekuje da se dostojno bore za playoff na izuzetno jakom Zapadu. Da bi to ostvarili i Bogdan i Beli moraju biti na visini zadatka. Ne sumnjamo u Profesora da će pronaći optimalnu formu i ponovno postati nezamjenjivi član petorke i jedan od stubova ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*